01 / 05 / 2024

istanbul ofis stoku

istanbul ofis stoku

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ofis stokları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, ofislerdeki değişimlerin konutları da etkileyeceğini söyledi.

Ofis pazarına Kovid-19 güncellemesi!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 3. Çeyrek 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, ofis piyasasında Covid-19'un negatif etkileri görülüyor. İstanbul genelinde ortalama kira rakamları Türk lirası bazında 101,49 TL'den 102,43 TL'ye yükseldi.

İstanbul'da ofis kiraları artıyor!

Colliers Internationel Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2019 İlk Yarı Raporu'na göre, İstanbul'da ofis kiralarında TL bazında yaşanan artış 2019 yılı ilk yarı itibariyle de devam ediyor...

İstanbul’da A sınıfı ofis stoku yüzde 14 arttı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 İlk Yarı Raporu yayınlandı. Rapora göre 2018 yılı ilk yarısında İstanbul’da yer alan A sınıfı ofis stoku yüzde 14 oranında artış gösterdi...

İstanbul’un ofis stoku yüzde 50 büyüyecek!

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre İstanbul ofis stokunda 3 yıl içinde mevcut stok 2.3 milyon metrekare daha artacak

Ofis pazarı 3 yıl içinde önemli oranda büyüyecek!

İstanbul ofis pazarı hızla büyüyor. Kiralanabilir alanın 3 yılda 6.5 milyonu bulması bekleniyor. Ofis projeleri Anadolu yakasında Levent, Maslak, Şişli, Kağıthane, Anadolu yakasında ise Ümraniye, Ataşehir ve Kartal’da yoğunlaşıyor.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul ofis pazarı Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

İstanbul Ofis Pazarı’nda 2020 üçüncü çeyrek raporu yayınlandı. Rapora göre, bütün piyasalarda gündemin ana maddeleri olan COVID-19 Salgını ve ekonomik göstergelerin gölgesinde geçti.

Luxury İstanbul Ofis ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi kuruldu!

Luxury İstanbul Ofis ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İstanbul'a 559.2 bin metrekarelik yeni A sınıfı ofis stoku!

İstanbul'un mevcut 559.2 bin metrekarelik A sınıfı ofis stoku nedeniyle lüks ofisler kiracı bulamıyor. İstanbul'daki ofislerin yüzde 35'i boş durumda.

İstanbul Ofis Piyasası'nda son durum ne? 

Colliers Türkiye 2019 1. Çeyrek 2019 İstanbul Ofis Piyasası raporunu yayınladı. Peki İstanbul Ofis Piyasası'nda son durum ne? 

Mall Of İstanbul ofis bloğunun dğerlemesi yapıldı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Mall Of İstanbul projesinin ofis bloğunun dğerlemesi yayınlandı...

Torunlar GYO Mall Of İstanbul Ofis Bloğu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Mall Of İstanbul Projesi bünyesindeki Ofis Bloğu'nun değerleme raporu yayınlandı...

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Ofis Pazarı’nda işlem hacmi 2018’de daraldı!

İstanbul Ofis Pazarı’ndaki arz-talep dengesi 2018 yılında bozuldu. Ofis stoku bir önceki yıla göre yüzde 4 büyürken işlem hacmi yüzde 28 daraldı...  

İstanbul’da büyüyen ofis stoku rekabeti kızıştırdı!

Yılın üçüncü çeyreğine, dövizle kiralama ve satışı sona erdiren düzenleme damga vurdu. İstanbul’da A sınıfı ofis kiraları ortalama yüzde 7 düşerken, devam eden ofis projeleri, İstanbul’daki ofis stokunun 2021’e kadar büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 

İstanbul Ofis Pazarı 2018 3. çeyrek raporu yayınlandı!

Propin tarafından hazırlanan ve 2018 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan ''İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek Raporu'' yayınlandı.

İstanbul’da A sınıfı ofis stoku yüzde 14 arttı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 İlk Yarı Raporu yayınlandı. Rapora göre 2018 yılı ilk yarısında İstanbul’da yer alan A sınıfı ofis stoku yüzde 14 oranında artış gösterdi...

istanbul ofis stoku Haberi

istanbul ofis stoku

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ofis stokları ile ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı. Cansel Turgut Yazıcı'ya göre ofis tercihleri; çalışma şekli ve zamanı, çalışan psikolojisi gibi etkenler sebebiyle bazı değişimler gösterecek. Bu değişimler konut sektörünü de etkileyecek. Yaşanan değişimlere gelinecek olursa, ofis fiyatları düşecek, ofisler küçülecek ancak konutlarda kullanılmak isteyen alanlar da büyüyecek.  Ofis stokları da önümüzdeki 5 yıl boyunca doldurulamayacak.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Taze hava ile havalandırılma imkanı daha fazla olan özel alan ihtiyacı, kalabalıkla iç içe oturmak istememe, uzaktan daha verimli çalışma gibi etkenler devreye girecek. Artık ofiste metrekarelerden ziyade başka konular öncelikli olacak. Çalışılan binanın kalabalıkları, asansör, WC gibi ortak alanların kullanımı, giriş çıkıştaki yığılma konusu...