25 / 05 / 2024

İstanbul One depreme dayanıklı merkez

İstanbul One depreme dayanıklı merkez

Türkiye’de pek çok işletme, büyük ve karmaşık bir iş olan veri merkezi tasarım ve yönetimini, kendi içinde yürütmeye çalışıyor.

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

The One Güneşli lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje!

The One Güneşli projesi Bardo İnşaat tarafından İstanbul Güneşli'de yükseliyor. Proje  lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Peki The One Güneşli'de konut fiyatları ne kadar? The One Güneşli ile ilgili ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

İstanbul'un deprem hazırlığı başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu: Yarın yeni proje açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un depreme hazırlığı için yapılacaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

İstanbul One depreme dayanıklı merkez Haberi

İstanbul One depreme dayanıklı merkez

Raporlar, uzmanından destek alınmadan inşa edilen veri merkezi binalarının deprem gibi doğal felaketlere karşı hazırlıksız olduğunu vurguluyor. Zenium Technology Partners, Mayıs ayında resmi açılışı yapılacak İstanbul One veri merkezi tesisi ile sektörde ihtiyaç duyulan depreme dayanıklı veri merkezi ihtiyacına yanıt verecek.


İstanbul, tamamlanan ve devam eden altyapı çalışmaları ile dünyanın yeni finans merkezi olarak yükseliyor. Uluslararası şirketlerin şehirdeki yatırımları da artıyor. Bu büyümeye bağlı olarak İstanbul ve çevresinde hızla artan veri trafiğini korumak ve yönetmek giderek daha zor ve önemli bir hal alıyor. Gelişmekte olan pazarlara yönelik veri merkezi danışmanlık hizmeti şirketi Unisonius’un kısa süre önce yayınladığı araştırma, Türkiye’de özellikle İstanbul ve çevresinde yoğunlaşan çoğu veri merkezinin deprem ve sel gibi doğal felaketlere hazırlıklı olmadığını gösteriyor. Araştırmaya göre, bu durumun...