02 / 05 / 2024

İstanbul ortalama aidat tutarı

İstanbul ortalama aidat tutarı

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Özellikle markalı konut projelerinde aidat ücretleri 500-600 TL'ye kadar yükseldi. 

Aidat ücretleri kirayla yarışıyor!

İstanbul'da birçok site sakini aidat konusunda dert yanıyor. Öyle ki bazı semtlerde bulunan sitelerin aidatları neredeyse kira ücreti kadar.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

İstanbul'un aidat rekortmeni ilçesi Beşiktaş oldu!

Türkiye’nin aidat şampiyonları tek tek açıklandı. Türkiye genelinde 2023'te yüzde 97 oranında artış gösteren aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da konut başına aidat ortalaması 2 bin 607 lira şeklinde oldu. Mega kent İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 lira ile

İstanbul'da ortalama bir ev kirası 17 bin TL'yi aştı! 

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Satılık ve kiralık konut fiyatları özellikle büyükşehirlerde uçuşa geçti. İstanbul'da ortalama konut kirası 17 bin TL'yi aşmış durumda. İşte detaylar...

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

İstanbul'da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Megakent İstanbul'da da ev kiralarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Şehirdeki ortalama kira bedeli 13 bin lirayı aşarken, en ucuz ve en pahalı ilçeler de açıklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

O bölgedeki aidat ücretleri asgari ücreti solladı! Bölge sakinleri sinirden deliye döndü!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar için büyük gider kalemlerinden biri durumuna gelen aidatlar, İstanbul'un 21 ilçesinde yüzde 100'ün üzerinde zamlandı. İstanbul'da aidatların en yüksek olduğu ilçelerdeki ortalama fiyatlar 8 bin lirayı aştı.

İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

Apartman ve site aidatlarına yönelik 2022 yılına ait veriler yayımlandı. Rapora göre apartman ve site aidatları 2022'de, bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 arttı. İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

İstanbul ortalama aidat tutarı Haberi

İstanbul ortalama aidat tutarı

Son zamanlarda markalı konut projelerine olan ilgi bir hayli arttı. Çünkü sosyal tesisi olan güvenlikli bir sitede oturmak oldukça cazip. Hürrriyet'ten Gülistan Alagöz2ün haberine göre; bu sitelerin aidat ücretleri bir hayli yükseldi. Günümüzde İstanbul'da aidatlar kiralarla yarışır halde. Pandemi döneminde sosyal tesisler kapalı olsa da aidatlara zam geldi.  Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırma da aidatlardaki artışı gözlemledi. 

Yüzde 20 zam geldi 

Markalı konut projelerindeki aidat artışları hakkında yorum yapan Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “2019 yılına kıyasla 2020 yılında yüzde 27’lere varan artış yaşanırken tekil binalarda yüzde 10-15 oranında artışları görüyoruz. 2020 yılı Aralık ayından 2021 Temmuz ayına kadar geçen sürede ise genel olarak ortalama yüzde 20 oranında artış olduğu gözlemledik. İlçe bazında artışlar yüzde 15 ile...