13 / 05 / 2024

istanbul otel denetimleri

istanbul otel denetimleri

İstanbul’da otelcilik yapan emlakçılara sıkı denetim geliyor. TYD Başkanı Turgut Gür, “İstanbul’da 20 bin yataklık bir kapasite emlakçılar tarafından, rezidans gibi yabancılara veriliyor. Ne otel ne pansiyon, bildiğiniz ev” dedi.

Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı!

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ve karma projesi Mall of İstanbul bünyesinde bulunan Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı.

İstanbul Havalimanı'na 30-40 civarında bungalov tarzı otel yapılacak!

2019 hedeflerini tutturduklarını dile getiren İGA Ceo’su Kadri Samsunlu, “İstanbul Havalimanı'na Uzakdoğu’daki havalimanlarında revaçta olan uzay kapsülü gibi, bungalov tarzı 30-40 civarında otel yapacağız.” 

Swiss International İstanbul'da 10 butik otel açacak!

Swiss International, toplam 20 milyon avroluk yatırımla İstanbul'da 10 ayrı butik otel açmak için harekete geçti. Swiss International Üst Yöneticisi Kennedie, "Türkiye pazarına İstanbul'dan giriş yapacağız" dedi...

Hilton Mall Of İstanbul Otel 2020'de açılacak!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan ve otel, kongre merkezi ile rezidanstan oluşan Mall Of İstanbul 2. Etap projesinde otel kısmı için Hilton markası ile anlaştı...

Niziplioğlu'ndan İstanbul ve Kapadokya'ya otel yatırımı!

Niziplioğlu Holding, 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da iki oteli daha hizmete açacak. Firma İstanbul ve Kapadokya'ya 100 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak.

Trip İstanbul Gayrimenkul Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi  kuruldu!

Trip İstanbul Gayrimenkul Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Işık Uman ve Serkan Akkaya ortaklığında kuruldu. 

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi açıldı!

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Oral tarafından kuruldu. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na otel geliyor!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından Arnavutköy'e bağlı Tayakadın mevkiideki İstanbul Yeni Havalimanı'nda otel yapılacak..

Yotel İstanbul Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Yotel İstanbul Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Talal Albajar ve Hubert Bertra Vırıot ortaklığında kuruldu. 

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

İstanbul’da otel yatırımlarının geri dönüş süresi uzadı!

Turizmde otel yatırımları 5 yıl aradan sonra yükselişe geçerken TÜROB Başkanı Timur Bayındır bu sürenin uzadğını açıkladı. 

İstanbul Harbiye'de 24 milyon TL'ye satılık otel!

İstanbul İli Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi'nde yer alan otel, 24 milyon TL bedelle icradan satışa çıkarılıyor.

istanbul otel denetimleri Haberi

istanbul otel denetimleri


İstanbul turizmde rekordan rekora koşarken aksaklıkları gidermek için de dört koldan denetimlere başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun  hanutçulara ve taksicilere yönelik “Hanutçulara bu şehirde ebediyen müsaade edilmeyecektir” sözlerinin ardından Belediye Başkanı Kadir Topbaş da düğmeye basıyor.

Valilik Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışmayı hedefleyen büyük şehir belediyesi işe, ruhsatı olmayan ancak otelcilik yapan emlakçılarla başlayacak. Taksiciler ve ramazan çadırları için de düzenleme gelecek.

Kaçak otellerin kapasitesi 20 bin yatak

Başkan Kadir Topbaş, geçtiğimiz gün Miniatürk’te turizm sektörünün önde gelen isimleriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıda 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 hedefleri konuşuldu. Toplantıya katılan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak adına fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Fatih’te zehirlenen Libyalılar’ın durumunda olduğu gibi,...