02 / 05 / 2024

İstanbul Plajları

İstanbul Plajları

1977 yılında İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecekmiş. İstanbul Belediyesi, İstanbul sahillerindeki 167 plajdan 150 plaj için ''Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır'' levhaları yazdırmış.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İstanbul'daki plajlar, halkın güvenle gireceği şekilde sezona hazır!

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt: " İlimizde 80 yüzme alanı var. Şu an için kötü kalitede su bulunmamaktadır " dedi.

İstanbul plaj sezonu 14 Haziran'da açılıyor!

İstanbul'da plaj sezonu 14 Haziran 2014 Cumartesi günü açılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul plajlarına giriş fiyatlarını açıkladı. İşte İstanbul'da 2014 yılında hizmet verilecek plajlar, verilen hizmetler ve giriş ücretleri...

İstanbul’da Plaj Sezonu bitiyor!

İstanbul’un denize olan hasretini sona erdiren Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan plajlar, bu sezonda da 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında tüm İstanbul halkına plaj hizmeti verdi...

İstanbul’un 81 plajının tamamı temiz ve yüzülebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. Rapora göre İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlerde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 106 plajı inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denize girilmemesi gereken 25 plajı belirledi...

Tatile gidemeyen İstanbullu şehir plajlarında!

40 dereceye yaklaşan yaz sıcaklarında tatile gidemeyenler hafta sonları İstanbul çevresindeki plajları dolduruyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Sarıyer Altınkum Plajı 92.6 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Sarıyer’in en ünlü plajlarından Rumeli Kavağı’ndaki Altınkum Plajı ve Gazinosu İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 92 milyon 690 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Sarımsaklı Plajları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu!

Balıkesir’in dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları resmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Turizm cenneti olan Ayvalık Sarımsaklı Plajları 10 yıl boyunca tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Plajların su kalitesine internetten takip!

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak. Uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.

İstanbul Plajları Haberi

İstanbul Plajları



İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecek


  İstanbul'da 167 plajdan belediyece girilebilir raporu verilen 17 plajda deniz suyu sıcaklığı dün 23 dereye dek ulaşmış, hava sıcaklığının 22 derece olmasına karşın bu plajlar dolup taşmıştır. 

  İstanbul Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün sahillerden aldığı su örnekleri üzerinde sürdürdüğü kirlilik saptama çalışmalarının sonuçları alınmış, bir litrelik bölümünde 15 ile 40 bin dolayında kolifol bakteriye rastlanan Sarayburnu'ndan Ataköy'e dek, Kadıköy'den Moda Burnu ve Mühürdür Sahili'ne, Üsküdar'dan Harem İskelesi arasına, Beşiktaş'tan Ortaköy ve Emirgan'a dek uzanan sahillerde denize girmek yasaklanmıştır.

  Belediye, kirli bölge olarak saptadığı sahillerde