30 / 04 / 2024

istanbul sosyal tesislerinin genişletilmesi

istanbul sosyal tesislerinin genişletilmesi

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

İstanbul için son dakika müjdesi: TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde tarih resmen belli oldu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamaya göre, 250 bin sosyal konut projesi kapsamında temellerin atılacağı tarih resmi olarak açıklandı. İşte detaylar...

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alım şartları belli oldu!

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alım şartları belli oldu. Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Moda Tasarımı, Optisyenlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri birimlerine alım olacak.

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

10 soruda TOKİ İstanbul Tuzla 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Tuzla Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da 50.000 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ İstanbul Tuzla Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Silivri 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Silivri Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da 50.000 konut yapılacak. Peki, TOKİ İstanbul Silivri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir 2022 Sosyal Konut Projesi! Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile resmen başlamış bulunuyor. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Esenler 2022 Sosyal Konut Projesi! Esenler Projesi’nde kaç ucuz konut yapılacak?

TOKİ sosyal konut projeleri başvuruları bugün itibarıyla resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da yeni projeler inşa edecek. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Esenler Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy 2022 Sosyal Konut Projesi! Arnavutköy Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ sosyal konut projeleri başvurularının alım tarihi bugün itibarıyla resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamında İstanbul’da da yeni projeler inşa edecek. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

istanbul sosyal tesislerinin genişletilmesi Haberi

istanbul sosyal tesislerinin genişletilmesi


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş , İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


CHP'li Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti. Önergesinde "İstanbul'daki en eski yapılardan biri olan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alman 1600 yıllık tarihi İstanbul Surları ülkemizin en değerli tarihi ve kültürel varlıklarından biridir.


Fatih Belediyesine ait Topkapı Sosyal Tesisinin Dış Surlarla İç Surlar arasında kalan bölge çeşitli toplantılar ve düğünler için halka hizmet vermektedir. Bu alanın (1. Toplantı bölgesi) üstünün seyyar malzeme ile kapatıldığı ve düğün alanını genişletmek için hareketli çatı kurulduğu görülmüştür." şeklinde açıklamalarda bulunan Yarkadaş, "Dış surların kenar duvarlarının yıkılarak yeni malzemelerle dekoratif bir şekilde yapılması, tarihi ve kültürel mirasın aslından koparılması...