04 / 05 / 2024

İstanbul uluslarası tahkim merkezi mi olacak

İstanbul uluslarası tahkim merkezi mi olacak

İstanbul uluslarası tahkim merkezi olma yolunda. Kuzey Avrupa Hukuk Bürosu Uzmanı Huomo, "İstanbul'un enerjiye ilişkin uyuşmazlıkların ele alındığı uluslararası tahkim merkezi olması için merkezi bir sistem kurulmalı" dedi.

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul uluslarası piyasalardan ve ekonomilerden gelen olumlu havanın etkisiyle günü yükselişle tamamladı. Şimdi gözler yarın TCMB’nin açıklayacağı politika faizinde.

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) Çözüm Merkezi’ni İstanbul Kağıthane’de açan Turyap yeni merkezinde arabulucularla bir araya gelip ofis kiralayacak.

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. kuruldu!

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Güneş ve Tarık Kıyan ortaklığıyla kuruldu.

İnşaat sektöründeki uyuşmazlıklara 'hızlı çözüm' desteği!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği Dispute Resolution Board Foundation (DRBF) iş birliği anlaşması imzaladı...

Wish More Hotel İstanbul ikinci otelini açıyor!

Dubai'deki Arabian Travel Market Dubai 2019 Uluslarası Turizm Fuarı'na katılan Wish More Hotel İstanbul ikinci otelinin açılışını duyurdu.

Müteahhitlikte uyuşmazlıklar tahkimle çözülecek!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokole göre; ISTAC, TÜRKİNŞA işbirliği ile müteahhitleri tahkimin avantajlarında buluşturacak.

İbt Uluslarası Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbt Uluslarası Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat Libya Projesi tahkim davasında arar karar!

Tekfen İnşaat'ın Libya Projesi için açılan sözleşmeye dayalı tahkim davasında ara karar verildi..

İstanbul uluslarası tahkim merkezi mi olacak Haberi

İstanbul uluslarası tahkim merkezi mi olacak

Kuzey Avrupa Hukuk Bürosu Uzmanı Laura Huomo, "İstanbul'un uluslararası tahkim merkezi olması için enerjiye ilişkin uyuşmazlıkların ele alındığı merkezi bir sistem kurulmalı" dedi.


Huomo, Altıncı Baltık Enerji Zirvesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Zirvenin moderatörlüğünü de yapan Huomo, İstanbul'un tahkimde uluslararası bir merkez olmasının önünde engel bulunmadığını belirtti.


Türkiye'nin enerji alanındaki önemine işaret eden Huoma, şöyle konuştu:


"İstanbul'un uluslararası tahkim merkezi olması için enerjiye ilişkin uyuşmazlıkları ele alan merkezi bir sistemin de kurulması gerekir. Örneğin Finlandiya'da enerji alanındaki uyuşmazlıklar, ticari mahkemelerde çözülüyor. Şirketler elbette tahkime gidebilir, ancak merkezi bir sistem yok. İstanbul'da merkezi bir yapı kurulmalı. Sadece zamana ihtiyacı var. Talep büyük ve eminim bu merkezin kurulmasının ardında büyük de bir araştırma-geliştirme çalışması vardır."


Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans dersleri veren  Erdem...