06 / 05 / 2024

İstanbul yer değiştiriyor

İstanbul yer değiştiriyor

Marmara Depremi sonrasında konut talebi fay hattına uzak olan İstanbul'un Kuzey bölgesine yönelmiş. Güneydeki varlıklı insanlar kuzey bölgelere yerleşme yollarını ararken, Çatalca, Silivri, Sarıyer bölgesindeki arsalar büyük ilgi görmeye başlamış.

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat yaptığı açıklamada Türkiye genelinde çok ciddi denetimlere başladığını dile getirerek emlak sektörünün kabuk değiştirdiğini söyledi.

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

WhatsApp kullananlar dikkat! Çok önemli bir değişiklik geliyor!

WhatsApp anlık iletişim uygulaması Zamanlı Mesajlar bölümünün arayüzünü tamamen değiştiriyor. İşte yeni görünüm...

Otomobil devi adını değiştiriyor! Yakında yollarda bu ismi göreceğiz

KG Group Başkanı Kwak Jea-sun Çarşamba günü yaptığı açıklamada, SsangYong Motor'un gelecekte adını KG Mobility olarak değiştireceğini açıklandı İşte tüm detaylar...

Türkiye’de yok satan dünyaca ünlü otomobil markası isim değiştiriyor! İşte marka değerini arttıracak yeni ismi!

Türkiye’de adından sıkça söz edilen ve bir zamanlar çok satanlar arasına giren SsangYong, isim değiştireceğini açıkladı. Ünlü Güney Kore markası, önümüzdeki mart ayından sonra hangi ismi kullanacaklarını da duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

Sarıyer Poligon Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Gayrimenkul sektörü konsept değiştiriyor!

Pandemi ile birlikte konut tercihlerinin değiştiğini söyleyen Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, gayrimenkul sektörünün 30 yıl önceki konsepte dönüş yaptığını söyledi. 

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

İstanbul yer değiştiriyor Haberi

İstanbul yer değiştiriyor



İSTANBUL yer değiştiriyor


ESEN PİŞİRİCİ


Deprem sonrasında konut talebi fay hattına daha uzak olan İstanbul'un Kuzey bölgesine yöneldi. Arsa alanlar üzerine güvenli bir ev yapma peşinde


    Depremden bu yana geçen süre içinde emlak piyasasında ciddi değişiklikler oldu. Oturduğu eve güvenmeyenler veya yeni ev alacaklar uygun yerde arsa alarak tek veya iki katlı konut inşa etme çabasına girdi. Konut edinmek isteyenlerin tercihi bu nedenle daha çok arsa almaya yöneliyor. Çünkü bu sayede; zemin etüdü yaptırma, güvenilir mühendislerle çalışarak depreme dayanıklı ve temelinden çatısına her aşamasını kontrol etme imkanına kavuşuyor.


GÜNEY'DEN KUZEY'E YÖNELME 


Böyle bir tercih de insanları arsaların bulunduğu ve fay hattına...