08 / 05 / 2024

İstanbul yok olan tarihi eserler

İstanbul yok olan tarihi eserler

1935 yılında İstanbul'daki tarihi abideler meydana çıkarılacakmış. İstanbul'un imarı için rapor veren yabancı uzmanlar, şehirde uygulanacak müstakbel planda tarihi eserlerin bütün varlıklarıyla meydana çıkarılmasını istemişler.

Yıllık temettü getirisi yüzde 50-yüzde 10-yüzde 15 seviyesinde olan 18 şirket!

İlk kez 10.000 puanın üzerini test eden Borsa İstanbul'da temettü veren şirketler de pek çok yatırımcı tarafından araştırılıyor. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yıllık temettü getirisi yüzde 50-yüzde 10-yüzde 15 seviyesinde olan 18 şirketi açıkladı. İşte o payla

Sanayi ve Teknoloji Bakan Bakanı Kacır açıkladı! İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 'İstanbul'da kaybedecek bir dakikamız bile yok ve yüz binlerce yeni binanın inşa edilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

İstanbul'un kaybedecek bir yılı bile yok: Hızlı dönüşüm için 16 öneri geldi! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul'un kaybedecek 5 yılı yok' dedi ve kentsel dönüşüm için 16 önerisini açıkladı. İşte o öneriler...

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketleri açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

İstanbul’da olası bir deprem olması durumu ve yaşanılan korku, fahiş konut fiyatları mikro evlere olan talebi ikiye katladı. Buna göre büyüklüğü 10 ile 30 metrekare arasında değişen Tiny House tipi evlerin rakamları 450 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. İşte merak edilen a

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, 4'üncü derecede deprem bölgesi olan Edirne'ye göç artınca, kentte kiralık konut yok denilecek kadar azaldı, fiyatlarda fırladı. 

Sıfır otomobile mayıs zammı şoku! Adı var kendisi yok! Fiyatlar 120 bin liraya kadar arttı! 

Son zamanlarda bayilerde sıfır otomobil bulmak gittikçe zorlaşırken mayıs ayında sıfır otomobil fiyatlarının 120 bin TL'ye kadar arttığı ortaya çıktı. Adı var kendisi yok olan sıfır otomobiller için yeni zamların gelmesi de bekleniyor.

İstanbul yok olan tarihi eserler Haberi

İstanbul yok olan tarihi eserler



Şehir planı


Tarihi abideler meydana çıkarılacak


    Şehrimizin imarı için rapor veren ecnebi mütehassısları bilhassa mühim bir nokta üzerinde birleşmişler ve etraflarındaki binaların kaldırılarak tarihi abidelerin bütün varlıklarıyla meydana çıkarılmasını istemişlerdir. 

    Mütehassıslardan hangisinin projesi kazanırsa kazansın müstakbel planda bu noktaya bilhassa dikkat edilecektir. 

    İstanbul'un müstakbel planının tanzimi, şehir meclisinin şubat toplantısında vereceği karardan sonra üç mütehassıstan birine havale edilecektir. Bu takdirde plan üç senede tamamlanmış olacaktır. Belediye, planın evvela şehri güzelleştirecek olan kısımlarına tatbik etmeye başlayacaktır. Bu itibarla abidelerin meydana çıkarılması için abideler etrafındaki binaların istimlakı işine başlayacaktır. İstimlak edilerek yıkılacak binaların tutarı henüz belli değildir. Bu,...