01 / 05 / 2024

İstanbul Yurt Sektörü Raporu 2015

İstanbul Yurt Sektörü Raporu 2015

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Departmanı’nın hazırladığı "İstanbul Yurt Sektörü Raporu"na göre, öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel yaratıyor.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ağustos sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcunun, 2021 yıl sonuna göre 5,9 milyar dolar azalarak 162,9 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm” konusu masaya yatırıldı...

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

İstanbul Yurt Sektörü Raporu 2015 Haberi

İstanbul Yurt Sektörü Raporu 2015

Son yıllarda özellikle özel üniversitelerin sayısında artış yaşanmasına rağmen, öğrenci yurtlarında aynı hızda artış olmadığını ve bu konuda büyük bir talep açığı bulunduğunu gözler önüne seren “İstanbul Yurt Sektörü Raporu”, potansiyel yatırım bölgelerini tespit ediyor, ihtiyaç duyulan yurt tiplerini ve büyüklüklerini ortaya koyuyor. Uzmanların İstanbul’daki üniversite kampüslerini ve yurtları ziyaret ederek analiz ettiği, öğrenci yurtları kapsamında arz talep dengesinin büyük fotoğrafının çekildiği raporda, yatırımcıların önünde duran dev fırsatlar da açığa çıkıyor.


Fatih, Beşiktaş ve Şişli yurt kapasitesinin en fazla olduğu ilçeler

Raporda İstanbul’da bulunan öğrenci sayıları ve yurt kapasitelerinin ilçelere göre dağılımına bakıldığında; kapasitenin en fazla olduğu ilçelerin Fatih, Beşiktaş ve Şişli, en az olduğu ilçelerin ise Kartal, Bağcılar ve Bayrampaşa olduğu görülüyor. 


Bakırköy, Bahçelievler ve Beyoğlu yurt yatırımı açısından en cazip...