12 / 05 / 2024

istanbulda bizans eserleri

istanbulda bizans eserleri

Binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkıyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başlattığı Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları' nın restorasyon çalışmaları devam ediyor....

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Yassıada’daki inşaat çalışmalarında Bizans manastırı yıkıldı!

Yassıada’da başlayan inşaat çalışmalarında yüzlerce yıllık tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı.Kültür Bakanlığı’nın 2000’de hazırladığı raporda sağlam olduğu belirtilen yapılar iş makinelerince parçalandı.

İstanbul'un kalelerinin çoğunda çökme yaşanıyor!

İstanbul'un en önemli tarihi eserleri arasında yeralan Boğaziçi'ndeki kale ve hisarlar bakımsızlıktan perişan halde. Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapıların bir kısmı çökmek üzere..

1993 yılında Kızkulesi'nin dibinde Bizans hazinesinin bulunduğu iddia edilmiş!

1993 yılında bir defineci, Kızkulesi'nin altında Bizans altınlarının bulunduğunu iddia etmiş. Birinci Dünya Savaşı sırasında bir dalgıcın birbirine zincirli 15 kasa gördüğünü söyleyen defineci, bunların Bizans hazinesi olduğunu söylemiş.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş!

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş. Süleymaniye civarındaki eserleri yıkılmaya yüz tutarken, medreselerin içi ise çöplük olmaktan kurtulamamış. Sinan'ın bir hamamı ise makara fabrikası olarak kullanıyormuş.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

istanbulda bizans eserleri Haberi

istanbulda bizans eserleri

Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları yüz binlerce turisti İstanbul'a çekecek... 


Binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkıyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başlattığı Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyon çalışmaları devam ediyor... 


Başkan Topbaş restorasyon alanlarında denetim yaptı... 


Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Topbaş, "Anemas (Soylular) Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden restorasyon çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor.  İstanbul'daki Osmanlı eserlerinin yanısıra, Bizans eserleri ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyonları çok önemli çalışmalar olarak öne çıkıyor.  Bu eserler İstanbul turizmine doping etkisi yapacak" diye konuştu.


Sinema filmleri ve dizilerin vazgeçilmez mekanları arasında da yer alan Tekfur Sarayı ile Anemas Zindanları'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarında önemli aşamalar kat edildi. Tekfur Sarayı'nın restorasyonunun kısa süre içinde...