30 / 04 / 2024

istanbulda ki riskli yapılar

istanbulda ki riskli yapılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi  bulundukları bölgede deprem riskinin ne derece olduğunu araştırıyor. İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

En çok riskli yapı İstanbul'da tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

Avcılar'daki riskli raporu verilen binalarda yaşam sürüyor! 

99 depreminde İstanbul’da en büyük hasarı alan Avcılar'da 246 kişi yaşamını yitirmişti. Avcılar’da yaşayan vatandaşlar, riskli yapı raporuna rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor...

İhraç edilen kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası TBMM'de!

KHK ile ihraç olan kişilerin tapu kayıtlarına riskli şerhi konulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da 429 bin konut riskli! 1 milyon kişi risk altında!

GABORAS İstanbul depremi sonrasında zemin yapısı ve binaların yaşını inceleyip ‘öncelikli müdahale alanları haritasını’ hazırladı. Haritaya göre İstanbul’da yaklaşık 429 bin konutta hem zemin hem de yapılar riskli konumda bulunuyor.

Şişli'de 200 kişi 1 günde evsiz kaldı!

İstanbul'un Şişli ilçesinde belediyeye komşu 4 bina riskli bina mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağdur olduklarını söylediler.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

1 milyon 200 bin kişi riskli evlerde yaşıyor!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Şu anda 50 bin yapı riskli statüsünde bulunuyor. Bu konutlarda yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi yaşıyor. Türkiye için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz hale gelmiştir” dedi.

istanbulda ki riskli yapılar Haberi

istanbulda ki riskli yapılar

Türkiye'de son zamanlarda peş peşe yaşanan depremler sonrası riskli yapı tespit başvuruları atmaya başladı. Yeni yılın başından bu yana 2 bin 413 kişi riskli yapı tespiti için başvuruda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için bin 500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e çıktı.

Binanın riskli yapı olup olmadığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan incelemelerden sonra belirleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2019 yılında 9 bin 713 bina riskli yapı olarak tespit edildi.

Geçen yıl en çok riskli yapı tespiti yapılan il, 2 bin 493 ile İstanbul oldu. Ankara'da 1770, İzmir'de 746, Şırnak'ta 235 riskli yapı tespiti yapıldı.

En az riskli yapı tespiti...