02 / 05 / 2024

İstanbulda minibüsler kartlı mı olacak

İstanbulda minibüsler kartlı mı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kentsel dönüşüme 4 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcayacak.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu. İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüsler, dolmuşlar, tramvaylar ve otobüsler için kullanılan 'eskart'ların fiyatlarına zam yapıldı. İşte detaylar...

Ford’dan 3 farklı transit modeline de zam! Courier, Custom ve Minibüs fiyatları ne kadar oldu?

Ford’tan 3 farklı transit modeline de peş peşe zam geldi. Ford, Courier’e 23 bin 800 TL, Custom’a 28 bin 600 TL ve Minibüs’e de 40 bin 800 TL zam yaptığını duyurdu.

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbul'da yeni dönem: Artık minibüslerde de geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilip edilmesi görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle minibüslerde İstanbulkart'la da ödeme yapılabilinecek. 

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? 15 Temmuz resmi tatil mi?

Kamuda görevli olan birçok vatandaş 15 Temmuz resmi tatil mi? diye sorgularken, vatandaşlar ise 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

İstanbulda minibüsler kartlı mı olacak Haberi

İstanbulda minibüsler kartlı mı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 3’üncü kez başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 2015-2019 yılları arasında İstanbul’da yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler içeren İstanbul’un Stratejik Planı açıklandı.

Plana göre İstanbul'da raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak, minibüs ve dolmuşlara İstanbulkart ile binilecek, taksiler ise merkezi sistemden yönlendirilecek, her yıl ortalama 780 sosyal konut inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar, Kent ve Toplum düzeni, Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında toplandı.


Raylı sistem uzunluğu yüzde 140...