02 / 05 / 2024

İstanbulda prim yapan yerler

İstanbulda prim yapan yerler

Uzmanlara göre, özellikle Anadolu Yakası'nda tüm hızıyla parsel bazlı dönüştürülerek yapılan yeni binalar, altyapı restorasyonu eksikliği nedeniyle kısa süre sonra ihtiyaca cevap veremeyecek. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümü sevdik, 2+1'e alıştık! İşte İstanbul'da prim yapan yerler...

İnşaat firmaları yeni konutlarda 2+1 dairelere ağırlık vermeye, 1+1 ve 1+0'ların sayılarını azaltmaya başladı. Yatırım amacıyla alınan projelerde ise üçüncü köprü, havalimanı gibi projelere yakın bölgeler tercih ediliyor

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Parası olan oradan ev almaya başladı! Değeri her geçen gün artan o ile talep artıyor!

Yatırımcılar değer kazanan ve prim yapan yerlere yatırım yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda doğal güzellikleri ve konumuyla dikkatleri üzerine çeken Sakarya'ya talep artmaya başladı.

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son işlem gününü yüzde 0,55 primle 7 bin 705 puandan kapattı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklandığı şu günlerde borsada özellikle hisse bazlı hareketler dikkat çekiyor.

11 Eylül-15 Eylül tarihlerinde borsada en çok kazandıran ve kaybettirenler belli oldu!

Borsa İstanbul'da önceki hafta Şekerbank yüzde 12,15’le en çok prim yapan hisse oldu. Aynı zamanda, Şekerbank, peş peşe iki hafta zirvede yer aldı.

Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte en çok prim yapan hisseler!

Borsa endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. BIST 100 endeksi günü 7 bin 714 puandan tamamlarken, yüzde 3,67 oranında değer kazandı.

Borsada rekor üstüne rekor! İşte haftanın en çok prim yapan ve değer kaybeden hisseleri!

Borsada seçim sonrası başlayan yükseliş trendi aynen devam ediyor. BIST 100 endeksi günlük ve haftalık bazda tüm zamanların rekorunu kırarken, uzmanlar yukarı yönlü hareketin devam edeceğini öngörüyor.

Haftalık BIST 100'de Hangi Hisseler En Çok Prim Yaptı, Hangileri Değer Kaybetti?

Haftalık BIST 100'de en çok prim yapan ve azalan 3 hisse açıklandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı oldukça güçlü bir performansla tamamladı.  10-14 Temmuz haftasında bazı yatırım araçları daha fazla kazandırdı. İşte BIST 100’de dikkat çeken gelişmeler…

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsadaki pozitif hava devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,49 yükseliş kaydederek günü 4 bin 959 puandan tamamladı.

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

Seçim öncesi piyasalarda belirsizlik ortamı devam ederken, yatırımcıların bekle-gör politikasıyla temkinli hareket ettiği gözleniyor. Peki, bu hafta en çok hangi yatırım aracı yatırımcılarını sevindirdi? Borsa düşerken en fazla prim yapan hisseler hangileri oldu? Detaylar haberimizde…

Emeklilik hesabı yapan milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik için yargıdan emsal karar çıktı

Bütün gözler EYT düzenlemesine çevrilmişken herkes harıl harıl prim, gün hesabı yaparken yargıdan önemli bir karar geldi. Emeklilik hesabı yapan memurlar için yargıdan önemli bir karar çıktı. Bundan böyle SGK memurlara da işçilerle aynı hakkı tanımak zorunda kalacak.

EYT'li olmadan prim günleri yanabilir! Sahte sigortaya dikkat

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesini iple çekmekte. Geçmişte ailesinin yanında birkaç gün sigortalı yapılan kişilerin primlerinin mercek altına alındığı öne sürüldü. 'Sahte sigorta' yapan kişilerin prim günleri iptal olabilecek.

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.

Borsa İstanbul’da bu hafta en çok prim yapan 3 hisse belli oldu! (19-23 Eylül)

İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,83 eksiyle 3.281,61 puandan tamamladı. Bu hafta en çok yükseliş yapan hisseler ise sırasıyla Zorlu Enerji, Hektaş Ticaret ve Şok Marketler Ticaret oldu.

İstanbulda prim yapan yerler Haberi

İstanbulda prim yapan yerler

Türkiye'nin gündemine deprem kaygısıyla giren kentsel dönüşüm, son 3 yılda hız kazanırken, özellikle Anadolu Yakası'ndaki bireysel bina yıkımları, sokakları makine mezarlığına dönüştürmesinin yanı sıra gürültü ve çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle de eleştiriliyor.


Uzmanlara göre, münferit olarak yıkılıp, yeniden yapılan bu binalar, bölgesel altyapı, otopark, yeşil alan düzenlemelerini içermediği için kısa süre sonra ihtiyaca cevap veremeyecek ve yeniden yıkım gündeme gelecek.


Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Ali Kahriman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki münferit bina yıkım ve yapım çalışmalarının, şehri yeni gecekondularla donatmak anlamına geldiğini, yeşil alanı, otoparkı olmayan bu binaların ihtiyaca cevap vermediği gerekçesiyle kısa süre sonra yeniden yıkılması gerekeceğini söyledi.


Ali Kahriman, bir göç kenti olan İstanbul'da...