05 / 05 / 2024

istanbuldan kaçışın nedenleri

istanbuldan kaçışın nedenleri

Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi.

Türkiye'de ev sahibine düşman anlayış değişmezse, gayrimenkulde yurt dışına kaçış devam eder!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, resmi X sosyal medya hesabından Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları ile ilgili bir paylaşım yaptı ve bu kaçışın sürebileceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem uzmanından son dakika uyarısı: Orada 7'den büyük deprem olması kaçınılmaz! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, o bölgeyi işaret etti ve 7'den büyük depremin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

İşte iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu

Her yeni iOS güncellemesi yayınlandığında, birçok kullanıcı kaçınılmaz olarak pil ömrünün hızlı bir şekilde tükenmesiyle karşılaşır.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz son dedi! Peş peşe rakam verdi! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın ve piyasa analisti İslam Memiş, gram altın için kaçınılmaz son dediği rakamı açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak! 

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük ölçekli depremler pek çok zarara ve hasara neden oldu. Hasar gören illere yardımlar devam ederken, enkaz altında kalan araçların akıbetinin ne olacağı merakla araştırılıyor.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

istanbuldan kaçışın nedenleri Haberi

istanbuldan kaçışın nedenleri

Artan yatırımlar ve iyileşen ulaşım koşullarının yanında ücret paketlerinin İstanbul ve Ankara’ya yaklaşmasıyla profesyonellerin Anadolu şehirlerine bakışı değişiyor. Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi. Anadolu’da CTO, bilgi işlem müdürü, yazılım uzmanı, sistem mühendisi gibi çalışanlara talep artıyor.

Anadolu’daki birçok şirketin yıllardır temel sorunlarından biri orta ve üst düzey yönetici bulamamaktı. Çünkü başarılı yöneticileri Anadolu’ya götürmek hiç kolay değildi. “Değildi” dememizin nedeni bu durumun artık yavaş da olsa değişmeye başlaması. Özellikle İzmir, Mersin, Muğla, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şeridindeki şehirlerdeki şirketler artık yetenekleri kendilerine çekebiliyor. Bunların yanında Bursa, Kayseri, Balıkesir, Eskişehir, Konya ve Gaziantep gibi illerdeki şirketler de artık yetenekleri kendilerine çekmekte geçmişe oranla daha az zorluk çekiyor. Bu illerdeki yaşam...