02 / 05 / 2024

istanbulun en refah ilçesi

istanbulun en refah ilçesi

Geçen yıl İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi Beşiktaş olurken, en düşük ilçesi ise Sultanbeyli oldu. Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

Ankara Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin enflasyon rakamının altında olmamasını, yüzde 10 refah payı verilmesini ve yüzde 55’in altında bir artış açıklanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL! Emekliler dikkat! Refah payı olacak mı?

Dört aylık enflasyon rakamı netleşirken emekli maaş zamlarının belli olması için geriye sadece 2 aylık rakam kaldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte o rakam...

Emeklilere yeni müjde gelecek mi? En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak mı? Gözler Meclis'te!

Haziran eyı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emekli maaş zammı da netleşti. Emekli zammı, refah payı ile birlikte yüzde 25 olurken, 7500 TL'lik en düşük maaş için gözler Meclis'e çevrildi.

Memurlara yüzde 60 oranında refah payı geliyor! Emekliler de bu paydan faydalanacak mı?

Haziran enflasyonu yüzde 1-2 çıkarsa memur emeklilerine yüzde 14-15, diğerlerine yüzde 16-17 zam yapılacak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması için yüzde 60 oranında refah payı zammı yapılacak olması ise emeklilerde beklenti yarattı.

Bakan Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması! En yüksek seviye...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye olarak enflasyonda en yüksek değeri gördüğümüzü, mücadelenin ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için bütün adımların atılmaya devam edeceğini söyledi.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

Emekli maaşlarına yapılacak zam 2023 Ocak ayı başında kesinleşecek. Temmuz zammı sonrası ilk 4 aylık enflasyon artış oranı da netleşti. Emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı sinyali geldi. İşte son durum…

Avrupa’daki o ülkede 100 bin lira maaşı duyan başvuruya koştu! İşte aranan meslek grupları ve şartlar

Yurt dışında iş ilanlarına Avrupa’nın Danimarka ülkesi de eklendi. Avrupa’nın en refah ülkelerinden biri olan Danimarka, 5 bin 376 euro yani yaklaşık 100 bin lira maaşla çalışacak kişiler arıyor.

En düşük emekli aylığına asgari ücret şartı!

Emekliler ve asgari ücretliler için ‘sosyal refah paketi’ hazırlandı. TBMM'ye sunulan kanun teklifi kabul edilirse, en düşük emekli aylığına asgari ücret şartı getirilecek.

Nurettin Canikli: 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapıldı!

Konut sahibi olmanın refahın en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, 17 yılda 10 milyonun üzerinde konutun üretildiğini ve satıldığını belirtti...

İşte Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri!

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş!

Gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN, Türkiye’nin refah düzeyi en iyi ilçe ve mahallelerini belirledi. 7 ilde yapılan araştırmada refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey derecelendirildi.

istanbulun en refah ilçesi Haberi

istanbulun en refah ilçesi

REIDIN, Sosyo- Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yılı 1'inci yarı verilerini açıkladı. 


Buna göre 2013 yılında İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi Beşiktaş olurken, en düşük ilçesi ise Sultanbeyli oldu. 


Sıralamanın değişmez isimlerinden Bebek, Etiler, Levent, Caddebostan, Arnavutköy, Gümüşsuyu, Fenerbahçe, Teşvikiye gibi mahalleler A+ derecesinde yerlerini korurken, İstanbul dışında A+ derecesinde mahallesi olan şehir bulunmuyor. 


Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.


Sıralama İlçe /Mahalle /Derece 


1- Beşiktaş Bebek A+ 

2- Beşiktaş Etiler A+ 

3- Beşiktaş Arnavutköy A+ 

4- Kadıköy Fenerbahçe A+ 

5- Şişli Teşvikiye...