14 / 05 / 2024

İstanbulun sahilleri

İstanbulun sahilleri

1976 yılında İstanbul'da kıyıların yüzde 99'u halka kapalıymış. Kıyı şeritlerini halka açmak için kumlamak, kayalamak ya da presle sıkıştırılmış çöplerin asfalt benzeri bir madde ile karıştırılarak sahillerin doldurması düşünülmüş.

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Yalova’nın Çınarcık ve Koru sahilleri birleştiriliyor!

Yalova’nın 2 tatil yöresi olan Çınarcık ilçesi ve Koru beldesinin sahilleri birleştiriliyor. Ortak projeye "Çınarcık-Koru Sahil Yolu" projesi adı verildi. Vatandaşlar Çınarcık ve Koru arasında oluşturulacak pist sayesinde artık iki yerleşim birimine sahil

Bursa Karacabey sahilleri turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip turizme kazandırılacak..

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek!

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek. Kocaeli Kandıra'nın sahil bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağtrganlı'nın 1/5000'lik imar planları onaylandıktan sonra bölgede arsalar 3 katı değer kazanacak.

1977 yılında İstanbul sahilleri yanlış yerleşme ile paylaşılmış!

1977 yılında İstanbul sahilleri sorumsuzca, rastgele ve keyfi bir şekilde parsellenmiş. Sahillerin bir kısmı ise Belediye ve halk tarafından yağma ve işgal edilmiş. Boğaz'daki fabrikalar ise bunun çarpıcı örneklerindenmiş.

Manavgat'ta turistler sahilleri doldurdu!

Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği Manavgat'ta yağmurlu günlerin ardından güneşli bir gün yaşandı. Manavgat'ta güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu.

ALTİD Alanya'da sahilleri temizledi!

ALTİD Alanya'da sahilleri temizledi. Şiddetli yağış sonrasında deniz kıyılarında oluşan kirliliği ALTİD temizlik ekibi ortadan kaldırdı. Şiddetli yağış sonucu oluşan sahil kirliliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği temizlik ekibi tarafından bertaraf e

Seçim bitti, Mersin sahilleri yeniden doldu!

Seçimin yapıldığı 10 Ağustos pazar günü, tercihlerini kullanmak için kayıtlı bulundukları yerleşimlere gidenler, oylarını kullandıktan sonra Kızkalesi sahillerini yeniden doldurdu. Kızkalesi sahilleri, oy kullanımı ardından tatilcilerle doldu, taştı .

Kadıköy'de Mühürdar ve Sahilleri İmar Birliği Cemiyeti 1934 yılında kurulmuş!

Belediye şehrin imarını gerçekleştiremeyince İstanbullular semtlerinin imarı için cemiyet kurmaya başlamışlar. Adaları Güzelleştirme Cemiyeti'nin kurulmasından sonra 1934 yılında Kadıköylüler, Mühürdar ve Sahilleri İmar Birliği Cemiyeti'ni kurmuşlar.

Güneş yüzünü gösterdi Bodrum sahilleri doldu!

Güneş yüzünü gösterdi Bodrum sahilleri doldu. Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece olarak ölçüldüğü Bodrum'da, vatandaşlar denize girdi, sahil kenarlarındaki restoran ve kafelerde yoğunluk oluştu.

Ege sahilleri düğün turizmine açıldı!

Dünya zenginlerinin gözdesi olan İstanbul'dan sonra, Ege sahilleri de düğün turizmine açıldı. Bu amaçla lüks otel yatırımlarına hız verildi...

Torium Evleri'nin satışına başlandı! 89 bin TL'ye!

Torunlar GYO İstanbulun dördüncü büyük alışveriş merkezi ve Türkiyenin en eğlenceli AVMsi Toriumdaki konutların satışına başladı...

Mor Residence Beylikdüzü'nde 3+1 konut alana 1+1 hediye! 259 bin TL'ye!

"Mor Residence Yaşamın Yeni Rengi" Sloganı ile, İstanbulun yeni eğlence ve yaşam merkezi Beylikdüzünde ev yaşamımıza yeni bir renk katmak için MG Proje Mimarlık tarafından residence konsepti ile hayata geçirildi

İstanbulun sahilleri Haberi

İstanbulun sahilleri



SAHİLLER DOLDURULUP ÖZEL MÜLKİYETİN DENİZLE İLİŞKİSİ KESİLECEK


İsvan, <<Kıyıların halk yararına açılması için proje hazırlanıyor>> dedi.


MİMARLAR Odası ''İstanbul Şubesi “İstanbul kıyıları ve şehir imar planlarında kamu hizmetleri için ayrılmış alanların büyük kısmının belirli bazı tekellere geçirildiğini’’ açıklamıştır. 

  Bu konuda yapılan açıklamada “Halkın gereksinmelerini karşılayacak % 1 oranında bir alan dahi kalmadığı, bu nedenle İstanbul Belediyesi’nin belli kişi ve zümreler emrine verilmiş belediye ve hazine arsalarının halkın, kullanımına açılması için gösterdiği çaba ve yaptığı girişimlerin desteklendiği‘‘ belirtmiştir.

  İstanbul Belediye Başkanı İsvan da ''Sahilleri doldurarak özel mülklerin denizle ilişkisini keseceğiz, sonra da bu sahilleri halka açacağız’’ demiştir.


HAZIRLANAN PROJE


  İstanbul Belediyesi, kıyıların...