02 / 05 / 2024

istimlak bedelleri

istimlak bedelleri

Özel mülkiyette olan taşınmazların , kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işleme istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli ödeme süresi ne kadar?

İstimlak bedeli ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? Detayları haberimizde...

İstimlak bedeli hesaplama!

İstimlak, özel mülkiyete konu olan gayrimenkullerin kamu yararı gözeten projeler kapsamında olması halinde bir bedel karşılında alınmasıdır. Peki istimlak nasıl hesaplanır? İstimlak bedeli hesaplama ve detayları...

İstimlak bedeli nasıl hesaplanır?

Kamulaştırma faaliyetleri olarak da bilinen istimlak bir bedel karşılığında yapılıyor. Peki söz konusu istimlak bedeli nasıl hesaplanır? Ayrıntıları haberimizde...

İstimlak kararına itiraz!

İstimlak kararına itiraz nasıl edilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve istimlak ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kütahya OSB için istimlak edilen arazilerin bedelleri mecliste!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyünde kurulacak OSB için istimlak edilen arazilerin bedellerinin köylülere ne zaman ödeneceği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

İnşaat maliyet bedelleri 2018!

2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte inşaat maliyet bedelleri 2018..

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi!

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Emlak Vergi̇si̇ Kanunu Genel Tebli̇ği̇, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum'da arazi bedelleri ödenecek!

Çorum Sungurlu'nun Kırankışla Köyü'nde yapılması planlanan baraj projesinin arazi bedelleri ödendikten sonra başlanacağı açıklandı. Köy Muhtarı Oğuz Arpaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

Batman'da OSB arazisi için istimlak bedelleri ödenmeye başladı!

Batman Organize Sanayi Bölgesi'ne eklenen 2 bin dönümlük arsanın istimlak bedelleri sahiplerine ödenmeye başladı...

Tokat Büyükbeybağı'nda 15 yıllık istimlak sorunu çözüldü!

Tokat'ın Büyükbeybağı Mahallesi Alp Gazi Caddesi’nde çift şeritli yola engel olan ahşap bina 15 yıl süren istimlak sorunun çözülmesiyle birlikte açılan yolda asfaltlama çalışması yapıldı.

Rize'deki istimlak krizi TBMM'de!

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'deki istimlak krizini TBMM gündemine taşıdı. Müftü Mahallesi'nde evlerinin kamulaştırılmasını istemeyen vatandaşlar adına konuştu.

Trabzon Çukurçayır'daki istimlak çalışmaları tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi istimlak çalışmalarını tamamlar tamamlamaz boru döşeme çalışmalarına başladı.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Kamu konutları kira bedelleri 2017!

2017 yılı kamu konutları kira bedelleri belli oldu. Buna göre geçtiğimiz sene 1,65 TL/metrekare olan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda kira bedeli 1,82 TL/metrekare oldu..

2017 kamu lojman kira bedelleri!

2017 kamu lojman kira bedelleri, dün Resmi Gazete'de yayımlanan 377 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile belli oldu. İşte lojman kiraları..

istimlak bedelleri Haberi

istimlak bedelleri

İstimlak bedeli ödeme süresi!

Kamulaştırma olarak da karşımıza çıkan istimlak işlemi,  özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan bir yol olarak karşımıza çıkıyor. 


İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın istimlak işlemine karar veriliyor. İstimlak bedelinin nasıl belirleneceği 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu 11. maddesinde belirtiliyor.  Yargıtay içtihatları ile de ayrıntılı olarak istimlak bedelinin nasıl tespit edileceği gösteriliyor. 


Mahkemece bilirkişi kurulu oluşturularak, istimlak tabi tutulacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte gidilecek , hazır bulunan ilgililer dinlenecek ve taşınmaz mal veya kaynağın;


a) Cins ve nevini,


b) Yüzölçümünü,


c) Kıymetini etkileyebilecek bütün nitelik ve unsurlarını ve her unsurun ayrı ayrı değerini,


d) Varsa vergi beyanını,


e) Kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet...