05 / 05 / 2024

İsviçreli Stadler metro

İsviçreli Stadler metro

Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gelişen metro ve yüksek hızlı tren hatları yabancı markaların da ilgisini çekiyor.

Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala, İsviçreli Swisquote Bankası risklerini azaltmaları için müşterilerine seçin öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma uyarısında bulundu.

Dev banka zor günler geçiriyor! Herkes parasını çekmeye başladı

Zor durumda olan ve son dönemde sık sık Lehman Brothers benzetmesi yapılan İsviçreli banka Credit Suisse'de büyük özel bankacılık müşterilerinin bir kısmının bankadan paralarını çektikleri öğrenildi. Öte yandan bankanın kredi notu yine indirildi.

Dev bankada tam 9 şiddetinde deprem! Herkes çatır çatır parasını çekmeye koşuyor! Hemen bakın!

Zor durumda olan ve son dönemde sık sık Lehman Brothers benzetmesi yapılan İsviçreli banka Credit Suisse'de büyük özel bankacılık müşterilerinin bir bölümünün bankadan paralarını çektikleri ortaya çıktı.

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İsviçreli dev banka Credit Suisse, bugünlerde zor bir durum içerisinde. Son zamanlarda iflas söylentileri peş peşe gelmeye başladı…  

İsviçre'de ilk kripto para fonuna onay verildi!

İsviçreli Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA) son zamanlarda sık sık gündeme gelen ülke yasalarına uygun ilk kripto para fonu için onay verdi.

Geberit'ten yüksek binalarda yer tasarrufu için SuperTube! 

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, yüksek binalarda yer tasarrufu sağlayan SuperTube sistemi ile binalarda hem yatayda hem de dikeyde daha fazla yaşam alanı sunuyor...

İsviçreli Banque Syz, İstanbul'da ofis açacak!

Avrupa’nın en önemli butik bankalarından biri olan Banque Syz’nin Türkiye’ye ilişkin önemli bir karar aldı. 39 milyar doları yöneten İsviçreli Banque Syz, İstanbul'da ofis açmaya hazırlanıyor.

Geberit bursunun kazananı Alihan Sağlam oldu!

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Arkitera Seyahat Bursu programıyla öğrencilere destek oluyor. Bu yıl bursu kazanan kişi Alihan Sağlam oldu.

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Dünyanın önde gelen iş jeti bakım hizmeti kuruluşu İsviçreli AMAC Aerospace, Milas - Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi ve bakım merkezi açtı.

3. havalimanı sektörü hareketlendirecek!

İsviçreli AMAC Aerospace kurucusu Kadri Muhiddin, 3. havalimanının devreye girmesiyle pazarın daha da hareketleneceğini belirtti...

Doris Hofer ve Fatih Dağıstanlı arasında ev krizi!

Türkiye'de yaşayan İsviçreli spor eğitmeni Doris Hofer ve eski eşi organizasyon şirketi sahibi Fatih Dağıstanlı arasında ev krizi yaşandı. Hofer'a devredilmesi gereken Arnavutköy'deki lüks dubleks villanın satıldığı öğrenildi.

Avrupalı inşaat şirketi LafargeHolcim Group'tan DEAŞ skandalı!

Fransız ve İsviçreli inşaat şirketi LafargeHolcim Group'un Suriye'de faaliyetlerini sürdürmek için DEAŞ'a para ödediğinin ortaya çıkması CEO'nun istifasıyla sonuçlandı.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

İsviçreli Stadler metro Haberi

İsviçreli Stadler metro

Yerli üreticilerin de sayısının arttığı pazarda, dünya devleri Türkiye’ye üretim için geliyor. Kanadalı Bombardier ve İspanyol tren üreticisi Talgo’dan sonra İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler de Türkiye’de yatırıma geliyor. 


Stadler Genel Müdür Yardımcısı, Pazarlama ve Satış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Peter Jenelten, “Türkiye’de demiryolu araçlarına olan ilgi artıyor. TCDD’nin de bu alanda büyük yatırım planları bulunuyor. Yapacağımız yatırımın tutarı ve şekli henüz net değil. Ancak böylesine büyük bir pazar da olmamız gerekiyor” dedi. 


Stadler’in 1942 yılında kurulduğunu anlatan Peter Jenelten, şöyle konuştu: “Bugün 7 bin çalışanımız bulunmakta ve yıllık ciromumuz 2 milyar Euro’yu aşmakta. Dünyada Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Belarus’ta üretim tesislerimiz bulunmakta. 10’dan fazla ülkede bakım konusunda uzmanlaşmış şirketlerimiz bulunuyor. Üretimlerimiz daha çok tramvaylar, yolcu vagonları, banliyö trenleri,...