20 / 05 / 2024

İşyeri hibe harç oranları 2016

İşyeri hibe harç oranları 2016

Tapuda taşınmaz mal devri hibe işlemi ile de yapılabiliyor. Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

İşyeri tapu masrafı 2017!

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

Konut ve iş yeri stoku canlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tapu harçlarında yapılan indirimle ilgili değerlendirmede bulundu. Ağbal, "Bu düzenleme ile özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana gelecek." diye konuştu.

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

İşyeri hibe harç oranları 2016 Haberi

İşyeri hibe harç oranları 2016

İşyeri hibe harcı 2016!

Tapuda taşınmaz mal devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bu şekilde gerçekleşen işlemlere hibe deniyor. Hibe işlemi için ödenmesi gereken masraflar satış işlemlerinden farklı oranlarda hesaplanıyor.


Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. 


Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?


Tapu ve Kadastro Harçları Listesine göre; Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden (Binde 68,31) harç...