30 / 04 / 2024

işyeri kiracısının tahliye edilmesi

işyeri kiracısının tahliye edilmesi

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı bazı haklı nedenlerin doğması halinde mal sahibi tarafından tahliye edilebiliyor. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır? İşte kanunda yer alan haklı tahliye nedenleri..

İşyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur?

İşyerini kiraya veren mal sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur? İşte yanıtı..

BDDK'dan konut kredileri için flaş karar! O konutlar için resmen sınır muafiyeti geldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan riskli konutlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklanan detaylara göre alınan kararla kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Ev sahibinden 400 bin liralık vurgun! Kiracısının evine girip altınlarını çaldı...

Bursa'da bir ev sahibi kiracısının evine girerek 400 bin lira değerindeki döviz ve ziynet eşyasını çaldı. Ev sahibini güvenlik kamerası ele verdi...

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

işyeri kiracısının tahliye edilmesi Haberi

işyeri kiracısının tahliye edilmesi

İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen işyeri kira sözleşmelerinde kiracıya yapılacak yıllık zam, işyeri sahibinin istediği oranda oluyor.


Kiracı kira bedelini ödemek zorunda oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde tahliye davası açılabiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeni ile bir yıl içinde iki defa haklı olarak yazılı ihtarnameye sebep olan kiracı aleyhine kira sözleşmesinin hitamında, kiralayan tarafından tahliye davası açılabiliyor. 


Diğer kiracı tahliye nedenleri şu şekilde sıralanıyor:


Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, açacağı tahliye davası ile kiracısından tahliyesini talep edebiliyor.


Aynı zamanda...