02 / 05 / 2024

işyerinde dask nedir

işyerinde dask nedir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır?

AFAD hak sahipliği başvurusunun detayları merakla sorgulanıyor. Peki, AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir?

İşsizlik maaşı ülkenizde İŞKUR üzerinden ödenmektedir.  İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir? 

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

EYT kanunu bu hafta çıkacak! İşte emeklilik dilekçesi vermek için en uygun tarih!

EYT düzenlemesi bu hafta yasalaşacak. Bundan sonra bir iş yerinde çalışan EYT'liler için kritik 10 günlük süreç başlayacak. En uygun tarihte emeklilik dilekçesini vermeniz sizin yararınıza olacak.

işyerinde dask nedir Haberi

işyerinde dask nedir

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor.  Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor.


DASK poliçe bedeli yapılan düzenlemelere göre değişiklik gösterebiliyor. Zorunlu deprem sigortası hesaplanan bedelin yatırılması ve gerekli olan belgelerin teslim edilmesi ile yapılabiliyor.


Zorunlu deprem sigortası için gerekli belgeler:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin brüt yüzölçümü 

* Meskenin kullanım şekli 



Zorunlu deprem sigortası ile ilgili hükümlere 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, tapuya kayıtlı ve özel...