02 / 05 / 2024

işyerinde dask zorunlumu

işyerinde dask zorunlumu

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi, kira bedellerini ödemeyerek geciktirdi. Konuyu mahkemeye taşıyan mülk sahibi, hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

EYT yasasında emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenlerle, emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere ilişkin önemli bir maddeye de yer verildi. EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

EYT'ye başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Başvuru yapmadan önce mutlaka bakın!

Yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanan EYT yasasıyla gözler şimdi izlenecek sürece çevrildi. Hâlâ bir iş yerinde çalışan EYT'li çalışanın kıdem tazminatı almak konusunda sorun yaşamaması ve işverenin beş puan indiriminden faydalanması için dikkat edilmesi gereken noktalar söz konusu.

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

EYT kanunu bu hafta çıkacak! İşte emeklilik dilekçesi vermek için en uygun tarih!

EYT düzenlemesi bu hafta yasalaşacak. Bundan sonra bir iş yerinde çalışan EYT'liler için kritik 10 günlük süreç başlayacak. En uygun tarihte emeklilik dilekçesini vermeniz sizin yararınıza olacak.

2023 kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 senesi kapsamında kıdem tazminatı tavan tutarını belirledi. İş Yasası’na göre çalışanlar işyerinde bir sene çalıştıktan sonra kıdem tazminatı alabiliyor. Asgari ücret zammı ile birlikte söz konusu ücrete çalışanların alacakları kıdem tazminatı ücretleri açıklanmıştı.

işyerinde dask zorunlumu Haberi

işyerinde dask zorunlumu

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor.  Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor.


DASK poliçe bedeli yapılan düzenlemelere göre değişiklik gösterebiliyor. Zorunlu deprem sigortası hesaplanan bedelin yatırılması ve gerekli olan belgelerin teslim edilmesi ile yapılabiliyor.


Zorunlu deprem sigortası için gerekli belgeler:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin brüt yüzölçümü 

* Meskenin kullanım şekli 



Zorunlu deprem sigortası ile ilgili hükümlere 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, tapuya kayıtlı ve özel...