02 / 05 / 2024

işyerinin kira vergisi

işyerinin kira vergisi

Kira gelir vergisinde istisna oranları mesken ve işyerlerinde farklı miktarlarda hesaplanıyor. Peki, işyeri kira vergisi hesaplama formülü nedir? İşyeri kira vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

Kira vergisi kimler için yüzde 10'a düştü?

Koronavirüs salgınının etkisini azaltmak amacıyla kira vergisi stopaj (kesinti) oranları da yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi. Ama konut olarak kullanılan gayrimenkuller için değil. Salgından etkilenen kurumların kiraladıkları iş yerleri için yaptığı vergi kesintisi oranı yarıya düştü...

Turizm işletmelerinde kira indirimi için çağrı!

Turizm bölgelerinde işletmeler stopaj vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, havalimanı kira ve diğer ödemelerde indirim yapılmasını, KDV'nin süresiz olarak veya 2 yıllığına yüzde 1'e indirilmesini istiyor.

Kapatılan veya faaliyeti sınırlandırılan iş yerleri kira ödeyecek mi?

işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan iş yerlerine değindi.

işyerinin kira vergisi Haberi

işyerinin kira vergisi

İşyeri kira vergisi hesaplama formülü!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Beyanname verilerek senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde istisna oranları mesken ve işyerlerinde farklı miktarlarda hesaplanıyor. Peki, işyeri kira vergisi hesaplama formülü nedir?


2015 yılında iş yeri kira geliri için; stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan (brüt) 27.000 TL’yi, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sınırı olan 1.400 TL’yi aşanların, yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi için beyannameler 31 Mart'a kadar veriliyor. Verginin 1. taksit ödemeleri de aynı şekilde 31 Mart'a kadar olup son 6 gün bulunuyor.


Beyanname sürecinde gerçek veya götürü gider yöntemi seçilerek indirimler yapılabiliyor. Ancak, işyeri olarak kiraya...