03 / 10 / 2024

işyerleri için deprem sigortası

işyerleri için deprem sigortası

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından organize edilen "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı ,Riskli Bina Tesbiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri" Şube Konferans salonunda verildi.

Deprem konutlarında maliyet düşürmek için alternatif zemin iyileştirme yöntemleri tercih ediliyor iddiası!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle deprem konutlarında maliyet düşürmek için alternatif zemin iyileştirme yöntemleri tercih edildiği iddialarına ilişkin soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Kaybedecek zamanımız yok’ diyerek, “Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız”  İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'in o ilçesi için deprem uyarısı: Tehlikesi yüksek olan bir bölge!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'in bir ilçesi için uyarılarda bulundu ve deprem riskinin yüksek olduğunu söyledi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ölü Deniz Fayı için 7 ve 7'den büyük deprem uyarısı: Bilim insanları inceliyor!

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformunca oluşturan 10 kişilik ekip, Hatay Altınözü'nde fay hatlarının hareketlerinde incelemeler yapıyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ölü Deniz Fayı için 7 ve üzerinde deprem uyarısı geldi. İşte ayrıntılar... 

İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu? 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu?’ diye sorarak, ABD'li jeofizikçi Tom Parsons’ın görüşünü paylaştı. 

Mehmet Şimşek açıkladı: Deprem bölgesinin inşası için sağlanan dış finansman 4 milyar dolara yaklaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek deprem bölgesinin yeniden inşası için uluslararası finansman kuruluşlarıyla işbirliklerinin sürdüğünü dile getirerek, "2023 ve 2024 senelerinde deprem finansmanı kapsamında yaklaşık 4 milyar dolar tutarında dış kaynak sağladık." ifadelerini kullandı.

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem beklenen İstanbul için uyarı: 4 milyon insanın can güvenliği yok!

 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklenen mega kent İstanbul için Prof. Dr. Naci Görür'den de canlı yayında da bazı yeni uyarılar geldi. Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 4 milyon insanın can güvenliği olmadığını söyledi.

Merkez Bankası'na... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Gözler son yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası'na çevrildi. Herkes dolarda ne olup biteceğini merak ediyor... Dolar için deprem resmen 37,3692 TL...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Dün saat 22.26'da Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Tekirdağ depremi için önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim müjdesi!

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim tarihi açıklandı. Peki deprem konutları sahiplerine ne zaman teslim edilecek? İşte son dakika detaylar...

O şehir için yeni deprem uyarısı: 4 tarafı faylarla çevrili, ciddi deprem tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya için deprem uyarısı yaptı. Bektaş Malatya'nın 4 tarafının faylarla çevrili olduğunu belirterek, ciddi deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

işyerleri için deprem sigortası Haberi

işyerleri için deprem sigortası


İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı ,Riskli Bina Tesbiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri Şube Konferans salonunda verildi. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici'nin konuşmacı olarak katıldığı Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Seminer İMO Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak katılan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Barış Binici ilk olarak Deprem Yönetmeliğinin Performans Hedefleri hakkında İMO Konya Şube üyelerine bilgi verdi."Bu Yönetmeliğe göre yeni yapılacak binaların depreme dayanıklı tasarımının ana ilkesi; hafif şiddetteki depremlerde binalardaki yapısal ve yapısal olmayan sistem elemanlarının herhangi bir hasar görmemesi, orta şiddetteki depremlerde yapısal ve yapısal olmayan elemanlarda oluşabilecek hasann sınırlı ve onarılabilir...