09 / 05 / 2024

İtalya depremleri

İtalya depremleri

Sarsıntılardan en şiddetlisinin yerel saatle 11.36'da, 4,1 şiddetinde yaşandığı Floransa ve civarında pek çok okul, kamu binası ve müze boşaltıldı. Bazı firmaların da işlerine ara verdiği öğrenildi.

İtalya'da depremi bilmeyen uzmanlara beraat!

İtalya'nın L'Aquila kentinde 2009 yılında meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 6,3 büyüklüğündeki depremi öngörememekle suçlanan 6 uzmana verilen hapis cezası, temyiz mahkemesince bozuldu.

İtalya’da 5,0 büyüklüğünde deprem!

İtalya’da 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin güneyindeki deprem korku ve paniğe neden oldu. İtalya’nın güneyindeki Calabria Bölgesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem endişeye neden oldu.

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin eden yeni bir sistem keşfedildi! Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Bir bilimsel dergide yayınlanan bir araştırma, büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin edebilen bir sistemin keşfedildiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Divan Talya için 50 milyon dolarlık yatırım kararı!

Marmaris Altınyunus, yaklaşık 8 yıl önce faaliyetine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım kararı alındığını duyurdu.

Oğuz Gündoğdu: Kanal İstanbul'un depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz!

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, " ‘Kanal İstanbul Projesi'nin, depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz" dedi.

Divan Antalya Talya Oteli'nde yeni gelişme!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Antalya Talya Oteli ile ilgili bilgilendirme yayınladı.

Divan Antalya Talya Otel için karar verildi!

Antalya’da, 1970’li yıllarda inşa edilen ve 1987’de yapılan son 2 katına yıkım kararı verilen Divan Antalya Talya Otel için yeni karar verildi. 

Antalya Divan Talya Otel'e inşaat izni çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ANTALYA'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya Otel, 5 kat olarak yeniden yapılabilecek.

Divan Antalya Talya Oteli faaliyetlerini durdurdu mu?

Marmaris Altunyunus Turistik tesisler Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Divan Antalya Talya Oteli'nin Faaliyetinin Durdurulması İle İlgili Bilgilendirme yayınladı.

İtalya depremleri Haberi

İtalya depremleri


İtalya'nın ortasındaki Toskana Bölgesi'nde dün geceden bu yana meydana gelen 80 sarsıntı halk arasında endişeye neden olurken, çok sayıda okul tedbir amaçlı boşaltıldı. 


İtalya Deprem ve Volkanoloji Enstitüsü, Toskana Bölgesi'nin en büyük kenti Floransa ve çevresinde son 24 saatte 80'i aşkın sarsıntı kaydetti. 


Sarsıntılardan en şiddetlisinin yerel saatle 11.36'da, 4,1 şiddetinde yaşandığı Floransa ve civarında pek çok okul, kamu binası ve müze boşaltıldı. Bazı firmaların da işlerine ara verdiği öğrenildi. 


Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremler bölge halkında endişeye neden oldu. 


Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella'nın peş peşe yaşanan sarsıntılar nedeniyle kriz masası topladığı...