17 / 05 / 2024

İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

Sultan Abdülaziz döneminde, 1873 yılında yaptırılan İTÜ'nün 145 yıllık tarihi Silahhane binası restore edilecek. Yaklaşık 31 milyon liraya ihale edilen restorasyon çalışması 2021 yılında tamamlanacak.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

NEF'ten eğitime dev destek! Sakarya'da inşa edilecek

Nef, eğitime verdiği desteklerine devam ediyor. Nef, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'yle imzaladığı protokol dahilinde üniversiteye Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşa edecek.

Yabancılar Türkiye'de en çok gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlar son zamanlarda yatay seyrediyor. Yabancıların yaptığı yatırımların büyük kısmını gayrimenkul yatırımları oluşturuyor.

Boykot sonrası Suudilerin Türkiye’deki konutlara ilgisi azaldı!

Türk mallarını boykot eden Suudiler'in Türkiye'deki konutlara da ilgisi düştü. Yabancılara satılan konutlarda her zaman ilk sıralarda olan Suudiler, şimdi sıralamada yer almıyor. 2019'un tamamında Türkiye'den 2 bin 208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 tane konut aldı.

Koç Üniversitesi Sarıyer’de yeni okul binası yaptı!

Koç Üniversitesi, yabancı diller okulu ve yeni fakülte binası için Sarıyer Mavramoloz Ormanı’ndaki arazileri kullandı…

Yabancılara konut satıldı, piyasa canlandı!

Son yıllarda Türk gayrimenkul sektörü yurtdışına satışta hedeflere ulaştı. Yabancıların kârı kur farkıyla artarken, bu yıl 135 bin dolar konut tapusuna ödendi.

Yabancılar en çok deniz manzaralı ev alıyor!

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 5 yılda yabancıların aldığı konut sayısı 94 bin 393’a ulaştı. Yabancılar Türkiye’de konut satın alırken tercihlerini denize kıyısından yana kullandı..

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolar hisse aldı!

İstanbul'da, yabancı yatırımcıların bu yılki net alımları 2 milyar doları aştı. Yabancılar Ağustos'ta Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolarlık hisse satın aldı.

Manisa Şehzadeler'de imar değişikliği yapıldı!

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, eski askeri hastane ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yabancı Diller Okulu'nun bulunduğu 80 dönümlük alanda yapılan imar değişikliği yapıldı.

İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası Haberi

İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binası

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ), Maçka Yerleşkesi'nde bulunan ve Maçka Kışlası olarak da bilinen tarihi silahhane binası yenilenecek. Binanın restorasyonu için açılan ihale sonuçlandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bulunduğu tarihi bina için, "Restorasyon, Onarım, Tadilat, Yenileme Uygulama İnşaatı" adı altında açılan ihaleyi Tolga Anıl kazandı. 

 Üniversite yönetimi, restorasyonun 31 milyon 214 bin 237 TL'ye yapılması için Tolga Anıl ile sözleşmeler imzalandı. Söz konusu çalışmaların 6 Ocak 2021 tarihinde tamamlanması planlanıyor. 

Dolmabahçe Sarayı'nın kuzeyinde yer alan Maçka Silahhanesi, 1873 yılında Sarkiz Balyan tarafından yaptırıldı. Sultan Abdülaziz döneminde inşa ettiren tarihi binayı 1955'den beri İstanbul Teknik Üniversite'si...