05 / 05 / 2024

iü rektörlük

iü rektörlük

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) Beyazıt'taki tarihi rektörlük binası restore edilecek. Restorasyonu 8 milyon 185 bin lira bedelle Emir Restorasyon Limited Şirketi üstlendi

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden 19.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Kışla Mahallesi'nde yer alan 2 gayrimenkulü 19 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Kanal İstanbul boğazın özgürlük projesidir!

TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin özgürlük projesi olduğunu dile getirdi. 

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Lojmanları için yıkım kararı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Etiler’deki Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar lojmanlarının yıkılması konusunda ön mutabakata vardı.

Hasan Sözbilir'den afetlere hazırlık planı açıklaması!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, afet öncesi hazırlık planı hakkında açıklama yaptı. 

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Özgürlük Parkı Şubesi bugün Kartal'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Bursa-Osmaneli Demiryolu projesi için ihaleye çıkılıyor!

2012 yılından bu yana bir türlü tamamlanamayan Bursa-Osmaneli Demiryolu projesi için ihaleye çıkılıyor.

Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacaktır. Şu anda 6 vilayette arkadaşlarımız çalışmalarını hemen hemen tamamladılar. " diye konuştu.

iü rektörlük Haberi

iü rektörlük

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 1865-1866 yılları arasında yapımı tamamlanan ve 1923 yılında üniversiteye tahsis edilen 147 yıllık tarihi bina, büyük bir onarımdan geçecek. 

     İstanbul İl Özel İdaresi'nin rektörlük binasının restorasyonu için açtığı ihaleyi 8 milyon 185 bin lira bedelle Emir Restorasyon Limited Şirketi üstlendi. 

     İstanbul Üniversitesi Yenileme ve Restorasyon Projeleri'nden biri olan rektörlük binasının restorasyonu için çalışmalar, 2009 yılında başladı. Öncelikle binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat (statik-güçlendirme), mekanik ve elektrik tesisat projeleri hazırlandı. Daha sonra bu çalışmalar, Yenileme Kurulu tarafından kabul edildi. Prof. Dr. Söylet'in yaptığı görüşmeler sonucunda İstanbul İl Özel İdaresi, rektörlük binasının restorasyon ve onarım çalışmalarını üstlendi. 

     Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Söylet, 558 yıllık bir tarihe sahip olan İstanbul Üniversitesi'nin, aynı zamanda...