03 / 05 / 2024

izmir 4

izmir 4

Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. İzmir'de 5 milyon metrekareye yakın alanda yapılan ayrıcalıklı imar uygulamalarıyla ilgili son kararı Danıştay verecek.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

İzmir 4.4 büyüklüğünde sallandı, Naci Görür uyardı: Ege Denizi çok sayıda gerilmeli faylarla dolu! 

Türkiye'nin dört bir yanı beşik gibi sallanıyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gece Ege'de meydana gelen 4.4'lük depremi X sosyal medya hesabından değerlendirdi. İşte Görür'ün o açıklaması ve gelen yorumlar...

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir’de 6 bölgede 8 etap halinde süren yaklaşık 820 bin metrekarelik dev bir alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler oluşturuluyor. Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak ayrıldı.

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

İzmir Karaburun'da 3 adet imarlı arsa 4 taksit fırsatıyla satışa çıkıyor!

İzmir Karaburun Belediye Başkanlığı, İzmir Karaburun'da yer alan 3 adet imarlı arsayı 4 taksitle satıyor. Peki İzmir Karaburun'daki arsaların fiyatları ne kadar? 

Son dakika! İzmir’de 4 şiddetinde deprem!

Türkiye’nin dört bir yanında küçük ve büyük şiddetteki depremlerin sayısında artış yaşanıyor. Son olarak, İzmir’in Buca ilçesinde yine 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA İzmir’de 4,2 büyüklüğünde korkutan deprem!

AFAD tarafından son dakika aktarılan bilgiye göre İzmir'de deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in Bayındır ilçesinde saat 15.55’te 4,2 büyüklüğünde oldu.

Buca Belediyesi İzmir'de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ev almak isteyenlere son dakika müjdesi! İzmir'de 4 adet konut satılıyor! Bu tarihi kaçırmayın!

İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi'nde yer alan 4 adet natamam konutu satıyor. Peki İzmir Güzelbahçe'de yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi İzmir'de 33 bin konutu dönüştüreceğini vaat etmişti. Ancak geçen 4,5 yılda bunun sadece 930 adedini teslim edebildi.

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4 bin 602 konut tamamlandı!

İzmir'de depremzedeler için 4 bin 602 konut yapımı tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. 459 konutta da sona gelindi. Mayıs ayına kadar tüm konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatının tamamlandığını söyledi.

izmir 4 Haberi

izmir 4

 Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. 

Çoğu zaman da rant iddialarını gündeme getirir. 

O yüzden de zaten planlama ilkelerine göre ille de imar plan değişikliği yapılacaksa çok daha büyük ölçüde yapılmalıdır. 

Böylece bu değişiklikle oluşacak rant bir kişiye değil, o bölgede arsa sahibi olan herkese gider. 

Ama ne yazık ki Türkiye'de işler böyle yürümüyor. 

Karar verici mekanizmalar, parsel bazındaki imar plan değişikliklerini çok seviyor ve sık sık da uygulamaya geçiriyor. 



Birkaç ay önce yapılan bir plan değişikliği ile İzmir'de belki de bir kerede rekor sayılabilecek alanda parsel bazında imar plan değişikliği yapıldı. 

25 Nisan'da bu sütunlarda yayınlanan yazımda İzmir ve Manisa'nın 1/100 binlik planlarının Çevre Bakanlığı'nca onaylandığını ve iki aylık askı süresinin de sona erdiğini belirtmiştim. 

İşte o planlarla ilgili olarak Şehir Plancıları...