05 / 05 / 2024

izmir avm hasar

izmir avm hasar

AVM’lerde oluşan hasarlar tüm boyutları ile incelenemedi. Artçı sarsıntıların nasıl sonuçlar oluşturacağı henüz tahmin edilemiyor. AM çalışanları, riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmesi gerektiğini ve AVM çalışanlarının idari izinli sayılmaları gerektiğini belirtiyor.

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

İzmir'de 1 milyar TL'lik dev satış! Ege Park Balçova AVM ile 5 yıldızlı Encore Otel'in yeni sahibi belli oldu!

Bir süredir satışta olan, İzmir’deki Ege Park Balçova AVM ve bünyesindeki 5 yıldızlı Encore Otel 1 milyar TL’ye satıldı. İşte Ege Park Balçova AVM ve  Encore Otel'in yeni sahibi...

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

İzmir'deki Ege Park Balçova AVM ve otel icradan satışa çıkarıldı!

Geçen yıl hayatını yitiren İzmirli iş insanı Kasım Pırlant'a ait olan İzmir'deki Balçova Ege Park AVM ve otel, İzmir 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. 305 milyon lira değer biçilen taşınmaz için ilk açık artırma ihalesi 21 Mart’ta yapılacak.

İzmir İstinye Park AVM nerede? 

İzmir İstinye Park AVM nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İzmir İstinye Park AVM nerede sorusunun yanıtı ve İstinye Park İzmir detayları...

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.

İzmir Narlıdere'de depremden hasar gören bina için acil tahliye kararı!

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremin ardından hasar gören Narlıdere'deki 128 daireli Dokuz Eylül Sitesi’nde yaşayan 400 kişinin evlerini acilen tahliye etmesi istendi.

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

İzmir Bayraklı Özgür Sitesi sakinlerinden 'hasar tespiti yeniden yapılsın' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği deprem ile ilgili yaralar sarılmaya başlanırken, binaları hasar gören ve binaları oturulamaz hale gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

İzmir depreminde hasar gören 33 okul yeniden yapılacak! 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gören 33 okulun iş insanları desteği ile yeniden yapılacak. 

izmir avm hasar Haberi

izmir avm hasar

AVM çalışanlarının sorunları salgın döneminde katlanmıştı. Şimdi İzmir’deki depremle birlikte hayatları ne kadar kolay gözden çıkartabildikleri görüldü.

Henüz depremin artçı sarsıntıları durmamış, çoğu binada hasar tespiti yapılmamış, enkaz altında kalan vatandaşların tümüne ulaşılmamışken çalışanlar gözle görülür şekilde hasar almış AVM’lere sokuluyor ve tadilat, temizlik ve satış yaptırılıyor. 

AVM emekçilerinin depremin hissedildiği ilk andan itibaren maruz bırakıldıkları; deprem anında ve sonrasında dışarıda geçirdiği sürelerin “çalışılmayan süre” olarak kaydedilip mesai ücretlerinden kesinti yapılması uygulaması ise sürmekte. 

Özellikle son bir aylık süre içerisinde AVM çalışanları arasında artan koronavirüs vakaları, vatandaşları hastalık ve ölüm riskiyle karşı karşıya getiriyor. 

AVM’lerde oluşan hasarlar tüm boyutları ile incelenemedi. Artçı sarsıntıların nasıl sonuçlar oluşturacağı henüz tahmin edilemiyor. Çalışanlar ise işe devam etmeye zorlanıyor. 

Riskli ve hasarlı AVM’lerde çalışmalara ara verilmeli ve AVM...