04 / 05 / 2024

izmir betonlaşma

izmir betonlaşma

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi yüzlerce mağdur da yarattı. 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslendi.

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

Bayram tatili yaklaşırken, milyonlarca kişi  ''Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma hangi günler ücretsiz? İstanbul'da Arefe günü toplu taşıma ücretsiz mi?'2 sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir ücretsiz toplu taşıma tarihleri... 

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

Converse bugün Türkiye’deki ilk fiziki mağazasını İzmir’de kampanyayla açıyor! İşte 22 Eylül 2022 Converse fiyat listesi

İlk mağazasını bugün İzmir’de açacak olan Converse online mağazada şok kampanya! İşte 22 Eylül 2022 Converse fiyat listesi

İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi!

İzmir İstinye Park 22 Ekimde kapılarını açıyor. Peki İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi...

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

İzmir'de hak sahiplerinin mağduriyetlerin giderilmesi talebi TBMM'de!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında hak sahiplerinin yaşadığı bazı mağduriyetlerin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

izmir betonlaşma Haberi

izmir betonlaşma

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. İzmir'de kentsel dönüşümün bireysel olarak yapıldığı bilgisini veren Nasır, federasyon olarak yapılanları dönüşüm olarak değerlendirmediklerini belirterek, "'Bunun adı kentsel dönüşüm değil, 'yık - yaptır" dedi. MÜFED Başkanı Necip Nasır, "izmir'i ileriye taşıyacak vizyon sahibi planların olmaması çok daha farklı bir tehlike doğuruyor. Planları olmayan izmir'de, haliyle eski yapıları yıkıp yapıyorlar. Aslında doğru uygulansa, şehrimiz ve ülke adına çok yararlı olacak kanundan bazıları faydalanarak gelişi güzel işler yapıyor. Belki depreme dayanıklı sağlıklı yapılara sahip olacağız, ama betonlaşmış, vizyon ve misyonu olmayan bir kent haline dönüşmemiz de yakındır" uyarısında bulundu. 



İzmir 9...