06 / 05 / 2024

izmir büyükşehir yarışmaları

izmir büyükşehir yarışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1959 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın aldığı arsa, 60 yıl sonra satılmak isteniyor. AK Partili meclis üyeleri, satılmasını istemedikleri arsaya 'İzmir Evi' yapılmasını talep ediyor... 

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası yine satılamadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda bulunan 700 metrekarelik arsası satılmaktan kurtuldu. Başkan Soyer, arsanın satışı için geri adım attı.

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası satılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda satmak istediği arsa, satılmayacak. Başkan Tunç Soyer, AKP'lilerin önerisi üzerine geri adım attı...

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

İzmir Büyükşehir'den satılık 79 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çiğli ve Buca'da yer alan 79 adet arsayı satıyor. Satış ihalesi 22 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

izmir büyükşehir yarışmaları Haberi

izmir büyükşehir yarışmaları


İzmir'de yapılacak mimari eserlerin yarışma yoluyla seçilmesi yöntemini tercih eden Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar “Ulaşım Entegrasyon Merkezi Mimari Proje Yarışması”ndan sonra yeni bir proje yarışmasına daha start verdi. Bornova Evka-3'te metronun son durağı ile otobüs son durak ve araç otoparkının bulunduğu alanın “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” olarak yeniden tasarlanması amacıyla açılan mimari proje yarışmasında, hem işlevsel ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması hem de çevreye duyarlı bir anlayışın ortaya koyulması hedefleniyor.


Yapılacak “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 21.108 m2lik araziyi kapsıyor. Yarışmada birinci olan projeye 80 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye 40 bin TL; dördüncü, beşinci ve altıncıya ise mansiyon ödülü olarak 30 bin TL verilecek. Yarışmaya katılacak projelerin son teslim tarihi 7 Şubat 2017.


Çevreye...