02 / 05 / 2024

 İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı

 İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan çalışmaları devam eden 9 havalimanıyla ilgili son durumu paylaştı...

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Clup Familia Çeşme, 236 milyon TL’ye icradan satılacak!

İzmir Çeşme’de bulunan 'Clup Familia Çeşme'nin icradan satılacağı öğrenildi. Muhafazakâr konsepte sahip otel için 236 milyon liralık fiyat biçildi. AK Parti eski Milletvekili Reşat Petek’in de ağabeyi olan Av. Şemseddin Petek’e ait otelin icradan satış ihalesi kasım ayının sonunda yapılacak.

Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vade fırsatıyla! Teslimler Haziran 2024'te!

Çeşme, Alaçatı'nın en özel projelerinden biri olan Kempinski Residences Alaçatı Dilek Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vadeyle satışlar devam ediyor.

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Çeşme Alaçatı'da 12.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Alaçatı'da yer alan 3 adet arsayı 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme'de 12.1 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Alaçatı'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

Çeşme’deki arazilerin çoğu iki şirketin elinde!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme-Alaçatı ve Urla’da turizm tahsisi için yapılan “acil kamulaştırmaları” yorumladı...

Alaçatı Havalimanı’nın inşaatı durdu mu?

Çeşme'deki Alaçatı Havalimanı inşaatı durdu. İYİ Partili Lütfü Türkkan konuyla ilgili olarak, “Çeşme’ye gerçek anlamda turist getirecek havalimanı bir tabela, bir konteynerden ibaret” dedi.

Alaçatı Havalimanı 2020’de hazır!

Çeşme Alaçatı Havalimanı’nda altyapı çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay bekleyen projenin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Çeşme-Alaçatı Havalimanı inşaatı için çalışmalar başladı!

Genel havacılık, sportif ve amatör havacılık ile uçuş eğitimi faaliyetlerine hizmet verecek olan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin inşaatına başlandı.

 İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı Haberi

 İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, aktif havalimanı sayısının yurt içinde 55'e çıktığını söyledi. Arslan yeni havalimanlarıyla ilgili bilgiler verdi. 

Bakan Arslan, "Rize-Artvin, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Karaman, İzmir Çeşme-Alaçatı, Batı Antalya, Çukurova ve Tokat havalimanlarının da yapımı için adımlar atıldı." dedi. 

1- Rize-Artvin ve Çukurova havalimanlarının alt yapı inşaatları devam ediyor.

2- Yozgat Havalimanı'nın ihalesi bu yıl yaapıldı ve süreç devam ediyor.

3- Bayburt-Gümüşhane (Salyazı) Havalimanı'nda yer tesliminin yapıldı.

4-Tokat Havalimanı'nda mali tekliflerin alınması aşamasına gelindi.

5- Karaman Havalimanı'nın da bu yıl içinde ihalesi yapılacak. 

6- İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı için 20 Nisan'da ihale yapılacak. Havalimanı yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılacak.

7- Batı Antalya Havalimanı için fizibilite çalışmaları devam ediyor. Havalimanı YİD modeliyle inşa edilecek.

8- Çukurova Havalimanı'nın altyapı inşaatının bu yıl içinde bitecek ve üst yapı için...