22 / 05 / 2024

izmir çimento firmaları

izmir çimento firmaları

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılıyla birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam nedeniyle firmalara Rekabet Kurulu'ndan ceza yağarken; müteahhitlerden ise firmalara kesilen cezaların yetersiz olduğu tepkisi geldi.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 

Büyük inşaat firmaları rotayı İzmir'e çevirdi!

Büyük inşaat firmalarının rotayı İzmir'e çevirdiğini ifade eden TÜGEM İzmir Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, "Otobanın hizmete açılması, İzmir’in cazibesini artıracak" dedi...

Çimento üretim kapasitesi yüzde 60'lara düştü!

İnşaat yatırımlarının azalmasıyla çimento üretim kapasitesi oranları yüzde 60'lara kadar azaldı. Sintek Grubu Kurucu Ortağı Onur Atakay, 'Katar, ABD ve Kanada menşeiyli yatırım fonlarının düşüşte olan firmaları almak için harekete geçti' dedi.

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İnşaat firmaları İzmir'de arsa arayışında!

Yatırım danışmanı Nafiz Gönen, büyük inşaat firmalarının İzmir’de arazi arayışı içinde olduklarını vurguladı. Gönen, bölgeyi beyaz yakalıların tercih ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin dev şirketleri listesine çimento firmaları damga vurdu!

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye ekonomisinin aynası olarak nitelendirilen listede, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği üyesi 20 çimento firması yer aldı.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

Narova 2. Etap Mart'ta teslim edilecek!

Narova'nın 2. etabı martta sahipleriyle buluşacak İzmir'in köklü çimento firmalarından Çimentaş'ın grup şirketleri arasında olan Yapıtek İnşaat'ın yürütücülüğünü üstlendiği Narova 2. Etap projesi, Mart 2017'de sahiplerini bulacak.

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

İzmir'deki Karbeyaz Çimento fabrikasının ÇED başvurusuna ret!

İzmir Bergama'da bir çimento fabrikasıyla 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento'nun ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü. Proje alanının Uluslararası sözleşmeler açısından da değerlendirilmesi istendi.

izmir çimento firmaları Haberi

izmir çimento firmaları

Rekabet Kurulu, Ege’deki 6 çimento fabrikasına rekabet kanununu ihlal ettikleri gerekçesi ile 71 milyon TL ceza kesmişti.


Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, cezaların "uyumlu eylem halinde bölge paylaşmak ve fiyatları artırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri" gerekçesiyle verildiği bildirilmişti. 


Müteahhitler ise kesilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek kalıcı yaptırımlar uygulanması gerektiğini ifade ediyor. 


Müteahhitler ayrıca kesilen cezaların çimento firmaları tarafından müteahhitlere, en sonunda ise yine vatandaşa yansıyacağı görüşünde.


Çimento firmaları Ocak 2016 itibariyle hazır beton fiyatlarına giderleri ve piyasa şartlarını gerekçe göstererek metreküp bazında yaklaşık 35 TL. zam yapmış, inşaat sektörü ise yapılan zamlar karşısında büyük tepki göstermişti. Müteahhitler Federasyonu çatısı altında 13 dernek yapılan hazır betonun metreküp fiyatının 123 TL'den 157 TL'ye çıkmasının ardından ortak bir bildiri...