14 / 05 / 2024

izmir Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu

izmir Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, " Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem " başlığı ile Ege'nin incisi İzmir 'de gerçekleştirilecek.

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

İzmir Dünya Ticaret Merkezi için arsa tartışması!

İzmir'de yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi projesinin inşaatına başlanamaması büyük tartışmalara neden oldu.

İzmir Çiğli'de Dünya Çevre Günü paneli düzenlendi!

Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Dünya Çevre Günü” paneli düzenlendi.

İzmir 10 yılda dünya kenti olur!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, ada bazlı planlar yapılırsa İzmir'in 10 yılda dünya kenti statüsüne yükseleceğini söyledi.

İzmir Dünya Ticaret Merkezi projesine bir engel daha!

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

Dünyanın en büyük çevre projesi İzmir'in!

Başkanı Kocaoğlu, "ÇED raporu çıkar çıkmaz izmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de izmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleştiren kent olarak geçecek" dedi

Mehmet İşler: İzmir dünya kenti olmalı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, " İzmir'in bir dünya kenti olması yolunda gelişimine katkı sunmak istiyoruz" dedi.

GÜBRETAŞ, Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çiftçileri İzmir’de buluşturdu!

GÜBRETAŞ, Dünya Kadınlar Günü dolasıyla tarımda kadının önemine dikkat çekerek onları bilinçlendirmek ve gelişimlerine destek sağlamak amacıyla kadın çiftçileri bu yıl İzmir’de bir araya getirdi.

EGİAD İzmir Kültürpark'ın dünya standartlarında bir şehir parkı olması rapor hazırladı!

Ege Genç İşadamları Derneği, Kültürpark 'ın dünya standartlarında bir parka dönüşmesi için Avrupa'nın en büyük gül bahçesi projesine de yer verdikleri birçok öneriyi raporda topladı

Ekrem Demirtaş: İzmir'i dünya kenti yapacağız!

Ekrem Demirtaş, dalgakıran projesini 2014'te hayata geçireceklerini açıkladı. Demirtaş, "Zor bir yılın bizi beklemesine rağmen, İzmir'i bir dünya kenti yapmak ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bir program ve bütçe hazırladık" dedi.

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, İzmir'de başladı!

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, İzmir 'de başladı. Serbest Bölgeler Genel Müdürü Öztürk: Serbest bölgelerdeki ticaret hacmini sanayi ağırlığına hizmet ticaretini de ekleyerek artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu İzmir 'de gerçekleştirilecek!

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, " Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem " başlığı ile Ege'nin incisi İzmir 'de gerçekleştirilecek.

İzmir'de Dünya Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Dünya Ticaret Merkezi, planları mahkeme kararlarıyla iptal edildiği için yıllardır inşa edilmemişti. Uygulama planına kimse itiraz etmedi, böylelikle utanç çukuruna inşaat yapılmasının önü açılmış oldu

izmir Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Haberi

izmir Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu


Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş'nin (ESBAŞ) ev sahipliğini yaptığı Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, "Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem" başlığı ile İzmir'de gerçekleştirilecek.


11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak konferansa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Matter katılacak. Konferansta dünyadaki serbest bölge modelleri incelenirken, Ege'nin yatırım olanakları da duyurulacak. 


Her yönüyle incelenecek

Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği konferans, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak. Konferansın açılış resepsiyonu 10 Aralık akşamı Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilecek. 11 Aralık'taki konferansın açılış konuşmalarını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Mather yapacak.

Konferansa Litvanya Ekonomi Bakanı Elaldas...