19 / 05 / 2024

izmir evleri hasar gören depremzedeler

izmir evleri hasar gören depremzedeler

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde birçok ev hasar gördü. Depremde evleri hasar gören vatandaşlar 10 bin Türk Lirası krediyle karşı karşıya kaldı.

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

6 Şubat merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılmaya başlandı. Ancak kira yardımlarının tam olarak alınamadığı gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Resmen açıklandı! Herkesin hesabına tek tek para yatacak! Hesabınızı kontrol edin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı depremzedelere yönelik 10 bin lira tutarındaki konut başı destek ödemelerinin başladığı belirtildi. 

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi: Çadır kuracaklar!

2020 senesinde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sebebiyle evleri hasar alan İzmirli vatandaşlar uzun süredir devletten kredi bekliyor, istekleri onaylanmazsa Ak Parti İzmir İl Binasının önüne çadır kuracaklar.

Haydar Özkan'dan kentsel dönüşüm kredisi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler konutlarını dönüştürmek için 15 aydır hükümetten minimum 500 bin Türk Lirası, 2 sene ödemesiz 20 sene ödemeli ve sıfır faizli krediyi bekledi. 

Malatya'daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da evleri hasar gören ev sahipleri için inşa edilen konutlar, kura çekiminden sonra hak sahipleri ile buluşturulacak. 

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

İzmir Karaburun'da kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören Karaburun sakinleri kentsel dönüşüm istediklerini dile getirdi. 

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

izmir evleri hasar gören depremzedeler Haberi

izmir evleri hasar gören depremzedeler

Cumhuriyet Halk Partisi eski genel sekreteri ve İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, depremzedelerle görüştü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sındır, vatandaşların sağlıksız binalarda yaşamakla karşı karşıya bırakılmasının suç teşkil ettiğini belirtti. 

Sındır, konuyla ilgili, “Çoğu emekli veya orta ve düşük gelirli depremzede vatandaşlarımız başlarını sokabilecekleri depreme dayanıklı bir eve sahip olmak için neredeyse aylık 10 bin liralık bir kredi yüküyle karşı karşıya kaldı. Yıllarca devlete vergi veren emekli vatandaşlarımızın ikinci baharlarını çocuklarıyla, torunlarıyla huzur ve sağlık içerisinde yaşamalarını onlara çok görmeyin” diye konuştu.

“KALICI VE SAĞLIKLI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMESİ GEREKİYOR”

Depremzedelerin karşılaştıkları problemlere acil şekilde çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Sındır, şunları kaydetti:

“Maalesef deprem değil fakat cehalet öldürüyor, akıl ve bilimin yolundan şaşmak büyük acıların yaşanmasına neden oluyor....