03 / 05 / 2024

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu 2014 yılında 3 ayrı mali destek programı ile toplamda 40 milyon, 4 güdümlü projeye 20 Milyon TL katkıda bulunacak

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

Otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Ford Otosan’n, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 200 milyon euro tutarında ek kredi sağladığı duyuruldu.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aktiflerini yüzde 131, karını ise yüzde 78 artırdı!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2022’nin üçüncü çeyreğinde aktiflerini geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 131 oranında yükselterek 79 milyar Türk Lirası'na çıkardı. Kredi, Eylül 2022'de yıllık bazda yüzde 119 artarak 55 milyar lira oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.

Kalkınma Ajansı memur alımı yapıyor! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!

Kalkınma ajansı bünyesinde istihdam edilmek üzere memur alımı yapacağını açıkladı. Memur olmak isteyenler dikkat! İşte başvuru şartları...

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024- 2028 dönemini kapsayacak 12'nci Kalkınma Planı'nın hazırlıklarına dair genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Plan hazırlıkları amacıyla, 54 adet özel ihtisas komisyonu ile 26 tane çalışma grubu oluşturuldu.

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Kırsal kalkınma projelerine verilecek hibe desteği resmen açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 695 projeye 205 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu! İşte tüm detaylar...

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Haberi

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu toplantısına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kent kültürünü öne çıkaracak ve bilgi iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji ve kimya sektörlerine yatırımcı çekmenin yolları üzerinde durduklarını dile getirdi. 


Toprak, İZKA olarak Kemeraltı'na 13 milyon TL'lik katkı vereceklerini aktardı. İZKA'nın yaptığı mali destek programları hakkında bilgi veren Toprak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmasının başarıyı getirdiğini ifade etti. 


Türkiye'de kurulan ilk iki pilot ajanstan biri olan İzmir Kalkınma Ajansının Kalkınma Bakanlığında ve kalkınma ajanslarına kıyasla gösterdiği performans ile ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Vali Toprak, "Başarıyı bir ölçüye vurmak gerekiyorsa, Kalkınma Bakanlığı verilerinde İzmir'in 26 ajans içinde en önde olduğu görülüyor. İZKA olarak bulunduğumuz bölgede ne etki bıraktığımız önemli. 


Kalkınma ajansları bulunduğu ilin, bölgenin kalkınması...