17 / 05 / 2024

izmir körfeze dökülen dereler temiz mi

izmir körfeze dökülen dereler temiz mi

İzmir kent merkezinde körfeze dökülen derelerin pis görüntüsüne dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Dere suları denize karıştığı sürece 'yüzülebilir körfez' hedefi hayalden öteye gitmez" dedi

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada tek formülün olduğunu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında olmayan iki grubu açıklamıştı. Öte yandan EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban belli oldu.

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

TOKİ, İzmir Kınık'ta ikinci etap çalışmalarına başladı!

TOKİ tarafından İzmir Kınık'ta hayata geçen konut projesinde ilk etap teslimi yapılırken ikinci etap için de düğmeye basıldı.

İzmir Kültürpark projesinde yeni süreç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuşan Tunç Soyer, Kültürpark için Koruma Amaçlı Plan Raporları önerisinin Çevre, İmar, Eğitim-Kültür, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Fuarcılık komisyonlarına gönderildiğini söyledi. 

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

izmir körfeze dökülen dereler temiz mi Haberi

izmir körfeze dökülen dereler temiz mi

İzmir'de kent merkezinde körfeze dökülen dere sayısı küçük boyutlular da dikkate alındığında toplamda 33'ü buluyor. Fabrikaların atık sularını arıtmadan bıraktığı ve üzerinde çöplerin yüzdüğü derelerin büyük çoğunluğu hem körfezi kirletiyor, hem de etrafa mikrop ve hastalık saçıyor. Özellikle yaz aylarında çevreye ağır bir koku da yayan dereler görüntü kirliliği de yaratıyor. Derelere arıtmadan atık su bırakan işletme sahiplerinin bazı siyasi nedenlerden dolayı cezalandırılamadığını belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, pis dere sularının denize dökülmeye devam etmesi durumunda 'yüzülebilir körfez' hedefinin hayal olduğunu söyledi. 


KAÇAK DEŞARJ ÇOK FAZLA 

İzmir'de denize dökülen derelerin birçoğunda görülen kirlilik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun zaman zaman dile getirdiği "yüzülebilir körfez" projesinden her geçen gün daha da fazla uzaklaşıldığını gözler önüne seriyor. Küçük boyutlular da dahil olmak...