28 / 04 / 2024

izmir metro suç duyurusu

izmir metro suç duyurusu

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Vasfi Çakıroğlu, Poligon ile Üçkuyular arasındaki metro tüneli ilgili suç duyurusunda bulundu. Çakıroğlu, proje değişikliği nedeni ile kamunun milyonlarca liralık zarara uğratıldığını öne sürdü

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu soruşturma dosyalarında metro ihaleleri de mi var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar TL kamu zararına sebep olduğu ileri sürülerek yapılan suç duyurusu Danıştay’dan döndü.

İzmir depreminin sorumluları suçlamaları kabul etmedi! İşte ifadeler!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrasında 4'ü müteahhit 9 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi tutuklanmıştı. 114 kişiye mezar olan apartmanların sorumlularının ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde suçluların hiçbirinin suçu kabul etmeyip başkalarını suçlaması dikkat çekti.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

izmir metro suç duyurusu Haberi

izmir metro suç duyurusu


AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Vasfi Çakıroğlu, Poligon ile Üçkuyular arasındaki metro tüneli ilgili Cumruriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapım çalışmalarındaki proje değişikliği nedeni ile kamunun milyonlarca liralık zarara uğratıldığını öne süren Çakıroğlu, yüklenici firma tarafından ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Canbay'a 2011 yılında hazırlatılan bilirkişi raporunda belirtilen risklerin de halen devam ettiğini iddia etti.


"Hesabını kimse veremez"

Bornova'da kamulaştırılmayan ve 3 katı kaçak olan 9 katlı Barış ve Çaylak apartmanlarının da deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gibi, altından geçen metro hattının apartman sakinleri için ciddi bir risk taşıdığını da öne süren Çakıroğlu, "EVKA 3 İstasyonu hattı, bu iki apartmanın 7-8 metre altından geçmektedir. Vagonların zeminde yarattığı titreşimden dolayı zamanla üst zemindeki binalarda gözle görülür...