07 / 05 / 2024

İzmir Metrosu açıldı mı

İzmir Metrosu açıldı mı

Gerçekleştirilen ilk seferde, kaygı verici görüntüler gözlendi. Su basıncı nedeniyle iki kez tünel yırtılması gerçekleşen Göztepe ile Poligon istasyonları arasında tünel duvarlarından sızan su nedeniyle meydana gelen ıslaklıklar dikkat çekti

İzmir metrosu Nisan 'da seferlere başlıyor!

Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, şubat ayının son haftası ya da en geç mart ayı başında kum torbalan ile deneme seferlerine başlayacağı, seçimlerin hemen ardından da yolculu taşımaya geçileceği belirtildi.

İzmir Metrosu Nisan 2014'te açılacak!

Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

İzmir depremi soruşturmasında 29 kişi hakkında dava açıldı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yerle bir aolan binalarla ilgili yürütülen soruşturma dahilinde toplam 29 şüpheli hakkında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdikleri iddiasıyla kamu davası açıldı.

İzmir Soğukkuyu'daki yeni muhtarlık binası hizmete açıldı!

İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından inşa edilen Soğukkuyu Mahallesi Muhtarlığı'nın yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

Kuzey Ege Otoyolu'nun 91 kilometrelik bölümü hizmete açıldı!

İzmir'de, bir süredir devam ettiği Kuzey Ege Otoyolu'nun 91 kilometrelik bölümü hizmete açıldı.

İzmir'de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı!

İzmir’de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı. Hilltown Karşıyaka, büyük açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılışa özel gösteriler, 29 Ekim’e kadar devam edecek…

Tınaztepe Galen Hastanesi hizmete açıldı!

İzmir'de yapımı tamamlanan Tınaztepe Galen Hastanesi vatandaşların hizmetine açıldı. Dr. Mehmet Bektur açılışa katılan her çocuk için birer fidan dikileceğini açıklandı. 

İzmir Metrosu açıldı mı Haberi

İzmir Metrosu açıldı mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan olumsuz rapor ve görüntülere rağmen Üçyol-Üçkuyular Metrosu'nun kalan iki istasyonu Poligon ile Fahrettin Altay'ı hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ilk seferde, kaygı verici görüntüler gözlendi. Daha önce su basıncı nedeniyle iki kez tünel yırtılması gerçekleşen Göztepe ile Poligon İstasyonları arasında tünel duvarlarında sızan su nedeniyle meydana gelen ıslaklıklar görüldü. Ayrıca Göztepe İstasyonu'ndan Fahrettin Altay yönüne gidişte peronun hemen sonunda sağ tarafta tünel kenarında drenaj hattının kazılı durduğu da gözlerden kaçmadı. Poligon istasyonuna gelindiğinde üzerinde yüksek gerilim bulunan rayların oturduğu beton zeminde su birikintileri oluştuğu gözlendi. Yetkililer bu ıslaklıkların su borularından sızdığını savunarak, tamirci çağırdıklarını ifade etti.


Kapılar açılmadı

Bu arada Kocaoğlu'nun Fahrettin Altay istasyonunda indikten sonra yaptığı basın...