03 / 05 / 2024

İzmir Metrosundaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi

İzmir Metrosundaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi

İzmir Metrosu'nun proje, ihale ve yapım aşamasındaki yapılan hataların 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdiğini ifade eden Hanefi Caner, "Bu zarar İzmirlinin cebinden ödendi" dedi

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Birikim yapmaya engel olan 4 kritik hata!

"Hiç birikim yapamıyorum, öyle bir alışkanlığa sahip değilim" diyorsanız siz de bu hataları yapıyorsunuz demektri. İşte birikim yapmayı engelleyebilecek 4  önemli hata...

Coinbase'deki hata bazı kullanıcıları trilyoner yaptı!

Kripto para ticaret platformu Coinbase'de meydana gelen hata sayesinde bazı kullanıcılar kısa sürede dünyanın en zengini insanlardan biri oldu. 

Hataş Proje İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Hataş Proje İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Faruk Hacıhaliloğlu tarafından kuruldu.

Süleymaniye Camii'nde restorasyonda hata!

Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında hata yapıldığı ortaya çıktı. Camide kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralaması yanlış yapıldı.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Akyazı Stadı inşaatında akılalmaz hata!

Tamamlanması ve açılışı adeta yılan hikayesine dönen Akyazı Stadı’nda yaşanan bir hata şok etkisi yarattı. Yapılan kontroller sırasında, otobüslerin soyunma odasına girebilmesini sağlayacak olan tünellerin tavan yüksekliğinin alçak olduğu ortaya çıktı.

TOKİ Çeşme Konutları'nda hata tespit edildi!

İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere mevkiinde yapımı son aşamaya gelen Toplu Konut İdaresi TOKİ konut projesi içindeki okulların yüksekliklerinin hatalı olduğu ortaya çıktı.

İzmir Metrosundaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi Haberi

İzmir Metrosundaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yılda ancak bitirilebilen ve yangın algılama, söndürme ve kaçak akım toplama sistemi olmadan hizmete sokulan İzmir Metrosu'nun Üçyol - Üçkuyular bölümü ile ilgili iddiaları araştırması için İçişleri Bakanlığı'nın İzmir'e mülkiye başmüfettişi göndermesi gündeme bomba gibi düştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve Burhan Özfatura dönemlerinde 20 yıl süreyle ulaşım ve trafik daire başkanlığı görevlerini yürüten, bu süreçte metronun Üçyol-Bornova Metro Hattı'nın zamanında hizmete girmesine büyük katkı sağlayan emekli bürokrat Hanefi Caner, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Caner; Üçyol - Üçkuyular Metrosu'nun gerek projelendirme gerekse yapımı sırasında gördüğü aksaklıkları bir bir fotoğraflayarak rapor ettiğini fakat bunların ne Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ne de diğer bürokratlar tarafından dikkate alınmadığını öne sürdü. 


TÜNEL İKİ KEZ...