05 / 05 / 2024

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası yeni binası

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası yeni binası

Kahramanlar Pazaryeri'nin karşısında hayata geçirilecek olan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın temel atma törenine CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

30 Ağustos 2023 toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünden önce toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

Ankara’da toplu ulaşıma zam geldi. Peki Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

Bu senenin uçak ve otobüs bileti fiyatlarının ilk beş ayındaki karnesini açıkladı. Peki, en pahalı ve en ucuz uçuş nerelere yapıldı? İşte detaylar...

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası yeni binası Haberi

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası yeni binası


İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın Kahramanlar'daki yeni hizmet binasının temeli dün törenle atıldı. Yeni bina 4 ay içinde tamamlanarak hizmete girecek. Kahramanlar Pazaryeri'nin karşısında hayata geçirilecek olan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın temel atma törenine CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve birçok davetli katıldı. Yeni hizmet binasının 5 katlı olacağını söyleyen İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "96 metrekareye sahip kendi yerimizde bir arada hizmet vereceğiz. Hedefimiz yeni hizmet binamızı 4 ayda bitirmek" dedi. 


Son teknoloji

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Türkiye'de esnaf teşkilatlarının yıllık gelirlerinin yüzde 5'lik kısmının eğitime ayrıldığını belirterek, "Ama İzmir esnaf teşkilatı Türkiye'de...