12 / 05 / 2024

İzmir Özel İdaresinin malları ne olacak

İzmir Özel İdaresinin malları ne olacak

Özel İdare’nin personelinin önemli bir bölümü Büyükşehir'e tayin edilecek. Yani özetle söylemek gerekirse, İzmir Özel İdaresi'nin yükümlülüklerinden, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak. Peki, Özel İdare’nin hakları ve malları ne olacak?

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı!

İnternet servis platformu Armut.com; Ankara, İstanbul ve İzmir’de özel ders fiyatları değerlendirerek, fiyatların geçen yılın Eylül ayına oranla ortalama yüzde 80 arttığını bildirdi.

Velux Bayraklı satışta! Yeni projede lansmana özel 24 ay vade 0 faiz fırsatı!

Velux Bayraklı projesi Ata Yıldız ve Fırat Life Style ortaklığıyla İzmir'de inşa ediliyor. Satışa çıkan proje, Lansmana özel 24 ay vade 0 faiz fırsatı sağlıyor. İşte Velux Bayraklı projesine ilişkin tüm detaylar...

Conatus Villaları Existence'te lansmana özel hemen teslim fırsatı!

Ekol Sağlık Grubu tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinde hayata geçirilen Conatus Villaları Existence projesi lansmana özel hemen teslim fırsatıyla satışa devam ediyor. Peki Conatus Villaları Existence fiyatları ne kadar? Conatus Villaları Existence fiyat listesi.

Elazığ’daki AVM projesinin akıbeti ne oldu?

Elazığ’da, kat yüksekliğinin fazla olması sebebiyle durdurulan AVM projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu, projenin  İl Özel İdaresinin maddi zarara uğradığını dile getirdi. 

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Çocuğu özel okulda okuyanlar müjde! Ücretler iade edilecek!

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modelinin hayata geçirilmesi ile çocuğu özel okulda eğitim gören velilerin eksiksiz olarak ödemeye devam ettikleri ücretlere yönelik son noktayı İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti koydu...

Özel bankalara 'konut kredisi borçlarını erteleyin' çağrısı!

Sektörde satış ve kiralama işlemlerinin yavaşladığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Kamu bankaları gibi, özel bankaların da esnafın kredi borçlarını faizsiz ertelemesini istiyoruz” diye konuştu.

Sanayicilerden özel endüstri bölgelerine destek!

Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de toplam 3,7 milyar dolarlık yatırım bedeliyle kurulacak 6 özel endüstri bölgesi 49 bin 225 kişiye istihdam sağlayacak.

Gültekin Pera'da lansmana özel yüzde 10 indirim! Yeni proje!

Gültekin Pera projesinde lansmana özel yüzde 10 indirim uygulanıyor. Gültekin GYO imzasını taşıyan proje İzmir’in gözde lokasyonu olan Ulukent’te hayata geçiriliyor.   

Atakent Panorama İzmir'de lansmana özel 319 bin TL'ye! Yeni proje!

Ataseven Group imzasıyla İzmir Çiğli Yakakent mevkiinde hayata geçirilen Atakent Panorama İzmir, 5 blokta 240 konuttan meydana geliyor. Projede lansmana özel fiyatlar 319 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. 

Modda Bulvar'da detaylar belli oldu! Lansmana özel 0,79 faizle!

Modda Bulvar projesi İzmir Bornova'da hayata Ontan İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 0,79 faizle ödemeler yapılıyor. 

İzmir Özel İdaresinin malları ne olacak Haberi

İzmir Özel İdaresinin malları ne olacak


Yerel seçimlerden sonra özel idareler kapatılacak. İzmir Özel İdaresi'nin yapmış olduğu hizmetleri de, tabi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yerine getirecek. Özel İdare’nin personelinin önemli bir bölümü Büyükşehir'e tayin edilecek. Yani özetle söylemek gerekirse, İzmir Özel İdaresi'nin yükümlülüklerinden, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak. Peki, Özel İdare’nin hakları ve malları ne olacak dersiniz? Doğal olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilir diye düşünüyor insan. Ama maalesef İzmir'e ve İzmirlilere ait bu malları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemek için bin dereden su getirmeye devam ediyorlar. Buradaki gözükmeyen paradoks ise Özel İdare’nin yerine getirmiş olduğu hizmetlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmesi istenirken, finansal kaynağının kesilmiş olmasıdır.


Komisyon İzmir’i temsil etmiyor


İzmir'de bir vali yardımcısı başkanlığında kurulan bir komisyon söz konusu. Bu komisyon İzmir Özel İdaresi'ne ait malların...