01 / 09 / 2024

izmir Seydi Baba türbesi

izmir Seydi Baba türbesi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede halkın sık sık ziyaret edip dualar ettiği, dileklerde bulunduğu Seydi Baba'nın mezarını projelendirdiği gibi taşıyamayınca, 120 metre uzağına "çakma" türbe yaptırdı.

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

Tahsin Babaş: İmarı halkla buluşturacağız!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Kuzeykent'e yapılacak revize imar planı çalışması hakkında bilgi verdi. Babaş: '' Spekülasyonlara izin vermem'' şeklinde konuştu.

Manisa'daki Ali Baba Türbesi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde bulunan Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışmasını tamamladı. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Tahsin Babaş Kastamonu'nun vizyon projelerini anlattı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı makamında ziyaret etti. Başkan Babaş, Bakan Naci Ağbal'a kent merkezinde cazibe alanı oluşturmaya yönelik projelerini bir bir anlattı.

Kartal Baba Camii ibadete açıldı!

Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Üsküdar'daki Kartal Baba Camisinin açılışına katıldı. Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaklaşık 5 milyon 500 bin lira harcandı.

Konya Seydişehir Devlet Hastanesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Seydişehir, Altınekin ve Emirgazi'de yapımları süren devlet hastaneleri ile ilgili bilgi verdi.

Manisa Ali Baba Türbesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaptığı hizmetlerle tarihi ve manevi mirasına sahip çıkmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışması başlatıldı.

Tahsin Babaş riskli binaların dönüşümü için onay istedi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, riskli binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara ‘birliktelik’ çağrısında bulunarak proje çalışması yapabilmek için onay istedi.

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

TOKİ Seydişehir Devlet Hastanesi ilave inşaat ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi başkanlığı (TOKİ) tarafından Seydişehir’de yapımına devam eden 75 yataklı yeni devlet hastanesinin altyapı ve çevre düzenlenmesi inşaat ihalesi yapıldı.

TOKİ Konya Seydişehir 75 yataklı devlet hastanesi ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Konya Seydişehir 75 yataklı devlet hastanesi, altyapı ve çevre düzenlenmesi inşaat ikmal işi yapım işi ihalesi bugün açık ihale usulü ile saat 14.30'da yapılacak.

Bursa'daki Somuncu Baba Evi ramazan ayında açılacak!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince restorasyonu yapılan Somuncu Baba Evi'nin ramazan ayında hizmete sunulması planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıdaki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

izmir Seydi Baba türbesi Haberi

izmir Seydi Baba türbesi


Gaziemir Belediyesi, çok konuşulacak bir açılış gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede halkın sık sık ziyaret edip dualar ettiği, dileklerde bulunduğu Seydi Baba'nın mezarını projelendirdiği gibi taşıyamayınca, 120 metre uzağına "çakma" türbe yaptırdı. Çakma türbe görkemli bir törenle açılırken vatandaşların içinde Seydi Baba'nın naaşı olmayan, içi boş bir lahitin konduğu "çakma türbe"de dua için sıraya girmesi ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. 


Gaziemir'de Seydi Baba mezarının taşınması konusunda görüş ayrılığı geçen yıl patlak verdi. Belediye, Irmak mahallesinde bulunan ve ilçeye adını veren Seydi Baba'nın mezarının bulunduğu yerden yaklaşık 120 metre uzağa taşımak ve mezarı, içinde türbenin de yer aldığı bir rekreasyon alanına çevirmek için proje hazırladı. Proje CHP'li meclis üyelerinin oyuyla kabul edildi, AK Parti ise karara tepki gösterdi. Türbenin...