09 / 05 / 2024

İzmir tekerlekli ev

İzmir tekerlekli ev

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Umut Konak, "imara aykırı" olduğu nedeniyle belediye tarafından mühürlenen tekerlekli evinin imar barışından yararlanmasını istedi. Ancak talep kabul edilmedi.

1950'lerde Samatya'da tekerlekli ev varmış: 1950 model Tiny house!

1950'li yıllarda İstanbul Samatya'da yer alan tekerlekli evin görseli yorum yağmuruna tutuldu. İşte Tarih Enstitüsü isimli sayfanın yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından aldığı destekle ile açtığı atölyede ürettiği evleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerine gönderiyor. Kırıkkaleli girişimci, aldığı destekle birlikte tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapıyor. İşte ayrıntıla

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir'in konut fiyatlarındaki artışta zirvede yer almasına ilgili konuşan Ali Engin, ev fiyatlarını düşürecek bir öneri yaptı. Engin, "Şehri yaymamız lazım. Sorunlar çözülürse fiyat ve imar baskısı azalır" diye konuştu.

İzmir'de ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Türkiye genelinde kiralık evlerin fiyatları uçtu. İzmir'de fiyatlardaki artıştan nasibini aldı. Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile geçiren öğrenciler okullarının olduğu şehirlere dönmeye başladı. Ev arayan öğrenciler; fahiş kira tutarlarıyla karşı karşıya kaldı.

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılarını çıkarmaya başladı!

Son dönemde mega kent İstanbul, başkent Ankara ve İzmir'de ev bulmak oldukça zorlaştı.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

İzmir Çiğli'de zemininde çatlaklar görülen bölgede 5 ev boşaltıldı! 

İzmir'in Çiğli ilçesinde zeminde çatlaklar oluşan bir mahallede 5 ev 1 ahır tahliye edildi. 

İzmir'de kan donduran ev sahibi cinayeti!

İzmir Çiğli'de ev sahibi Deniz Kanat gürültü yaptığı nedeniyle kiracısı O.H.'yi uyardı. "Dairenin parasını veriyorum, istediğimi yaparım" diyen kiracı, ev sahibini acımasızca öldürdü.

İzmir'de depremzedeler için yapılacak ev projesi meclis gündeminde!

İzmir'de depremde evini kaybeden vatandaşlar için yapılacak ev projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Küçük ev akımı ABD'nin ardından ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Peki tekerlekli küçük ev fiyatları 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmir tekerlekli ev Haberi

İzmir tekerlekli ev

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Umut Konak, "imara aykırı" olduğu nedeniyle belediye tarafından mühürlenen tekerlekli evin imar barışı uygulamasından yararlanması isteniyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplam 55 metrekare alana sahip prefabrik yapı inşa eden Konak, daha sonra bunu tekerlekli hale dönüştürüp römorkla Atatürk Mahallesi Arvalya mevkisinde bulunan arsasına getirdi. 

Evi, ticaret ve ikamet için kullanmayı planlayan Konak, imar barışından yararlanmak için 6 Ekim 2018 yılında sistem üzerinden başvuruda bulundu. Ekipler, evi imar kanununa aykırı olduğu için mühürledi. Daha sonra da arsa ve tekerlekli evin sahibi olarak gözüken Konak'ın babası Durdu Mehmet Konak'a "imar kirliliğine neden olmak" suçuyla dava açıldı. Umut Konak, "Yapı kayıt belgemiz var. Ancak belediye kabul etmiyor. Belediye, yapı olarak görüyorsa imar barışı belgemizi kabul etmesi gerekiyor"...