03 / 05 / 2024

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ulaşımda metro ve banliyo hattından sonra yeni raylı sistem projesi olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray döşeme işlemi törenle yapıldı.

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

Seyitnizam İşçi Blokları'nda ilk imzalar atıldı! 82 daire, 14 bina için kentsel dönüşüm başlıyor!

10 senedir kentsel dönüşüm sürecinde olan Seyitnizam İşçi Blokları’nda ilk imzalar resmen atıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin garantörlüğünde özel sektörle yapılan anlaşmada, toplamda 82 konut yenilenecek ve hak sahiplerine verilecek. İşte ayrıntılar...

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak? diye mera ederken ilk sinyal verildi. Aralık ayında belli olacak zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından önemli açıklama geldi. 

SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı emeklilerine müjdeli haber! 2024 Ocak zammında ilk rakam açıklandı!

Yılda iki kez güncellenen emekli ve memur maaşları Ocak 2024'te tekrar hesaplanacak. Milyonlarca emekli 2024 Ocak ayında emekli maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı emeklilerine müjdeli haber, ilk rakam açıklandı.

Asgari ücret maaş zammında ilk perde aralandı! Kritik eşik 11 bin TL!

Asgari ücret zammında ilk perde aralandı. Kurban Bayramı öncesi belirlenmesi beklenen asgari ücret için kritik eşiğin 11 bin TL olduğu kaydediliyor. İşte detaylar...

İngiltere'de Londra dışında ortalama konut kirası ilk defa 1.000 sterlini geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası Nisan ayında ilk defa 1.000 sterlini geçti.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı! İşte masada konuşulacak rakamlar!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı. İşte masada konuşulacak rakamlar...

Sınıfında ilk olan PEUGEOT Partner Van ile ayrıcalıklı bir deneyime hazır mısınız? 5 Eylül 2022 fiyat listesi…

PEUGEOT Partner Van, sınıfında ilk olan ayrıcalıklı ve üst düzeyde ergonomi sunan PEUGEOT i-Cockpit ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor ve tasarımıyla tüm bakışları üzerine çekiyor. İşte, Partner Van’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi..

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

Altın fiyatlarında son günlerde sert hareketler görüldü. 11 ay sonrasında ilk kez bu seviyelere düşen altın fiyatları korkuttu...

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı Haberi

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ulaşımda metro ve banliyo hattından sonra yeni raylı sistem projesi olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray döşeme işlemi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende Ak Parti'ye yönelik yaptığı eleştiride "İzmir'e hizmet edeceksiniz. İzmirliyi anlayacaksınız. İzmirlinin yaşam biçimine saygı duyacaksınız. İzmirliyle kavga etmeyeceksiniz. İzmirliye 'bana oy verirsen sana hizmet ederim' demeyeceksiniz" dedi.


Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin atölye-destek bina inşaatları ile araçlarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvayı güzergahının alt yapı deplasmanları biten bölümlerinde ray döşeme çalışmalarına başladı. Cahar Dudayev Bulvarı'nda ilk ray döşeme işlemi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Hülya Güven, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan...