05 / 05 / 2024

izmir yapı stoğunda risk

izmir yapı stoğunda risk

İzmir'de Avrupa'dan gelen yapı denetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen kentsel dönüşüm toplantısında, Türkiye'deki 19 milyon binanın sadece 5 milyonunun sağlıklı olduğu, İzmir'deki yapı stoğunun yüzde 40'ının riskli olduğu açıklandı.

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Türkiye'nin yapı stoğunun yenilenmemiş olması önüne geçilemez sorunlara sebep olduğu ortaya çıktı. Dünya Bankası'na göre  Türkiye'de evleri emniyetli duruma sokmanın bedeli 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon TL.

Artaş İnşaat İstanbul’da konut projelerine odaklandı!

İstanbul’da sayısız konut projelerini hayata geçiren Artaş İnşaat, kent genelinde 500 metrekarelik arsa stoğunda yeni projelerin hayata geçeceğini dile getirdi. 

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Kanal İstanbul şehrin çevresel sigortası olacak!

Hazırlanan Çevre Düzeni Planı ile İstanbul'un riskli yapılarının yoğun olduğu alanlarda bulunan yapı stoğu, Kanal İstanbul'un her iki yakasına yerleştirilecek. Planlamalar şehrin doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özelliklerine göre yapılacak.

Türkiye’nin dönüşümde öncelikli alanları yeniden belirlensin!

Türkiye'nin yapı stoğunda büyük sorunlar var. Kentlerin değişimi olarak görülmesi gereken bu fırsat bu sefer de iyi kullanılmıyor. Türkiye’nin önceliklerini yeniden belirlemesi gerekiyor.

Kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerek!

Deprem konusunda, daha doğrusu yapı stoğumuzun yeniden elden geçirilmesi ve binaların dayanıklı hale getirilmesi, kentsel dönüşümlerin bir an önce yapılması gerekiyor.

İstanbul’un yapı stoğu envanteri çıkartılmalı!

Özel konutların depreme dayanıklılığının tespit edilmediğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ‘2002’deki planlar hayata geçseydi İstanbul deprem güvenlikli bir kent olacaktı’ diye konuştu.

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Türkiye'yi depreme karşı hazırladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ülkemizde 6,7 milyon yapı stoğu sağlıksız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Konut projeleri Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmalı!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun deprem riski altında olduğunu söyledi. Özdemir, güvensiz yapıların acilen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Fay hatları riskli binalarla barışacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir ziyareti sırsında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kurum, İzmir’de yaklaşık 2,5 milyon yapı stoğu olduğunu söyledi.

izmir yapı stoğunda risk Haberi

izmir yapı stoğunda risk

İZMİR'de Avrupa'dan gelen yapı denetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen kentsel dönüşüm toplantısında, Türkiye'deki 19 milyon binanın sadece 5 milyonunun sağlıklı olduğu, İzmir'deki yapı stoğunun yüzde 40'ının riskli olduğu açıklandı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Selahattin Varan, "Depremin yıkacağı binaları şimdi biz yıkmalıyız. Yaşama hakkı mülkiyet hakkından önce gelmelidir" dedi.İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen Avrupa Yapı Denetim Kurulu İzmir Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Ekrem Demirtaş, 2012 yılında çıkan yasa ile ruhsatsız ve riskli yapıların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti. Demirtaş, bu kapsamda kentsel dönüşümün parçası olmak üzere 192 hektar alanda kentsel dönüşüm yetkisi aldıklarını söyledi. Demirtaş, "Büyük çoğunluğu üyelerimizin işyerlerine ilişkin alanlar. Biz bu sorumluluğu üstlenirken hem Türkiye hem İzmir hem de üyelerimizi düşündük" dedi.İnşaat sektörüyle ilgili üye sayısının 75 bin...