30 / 04 / 2024

izmir yük limanı

izmir yük limanı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir Yük Limanı Alanına yönelik imar planı değişikliği bugün 29715 sayılı Resmi Gazete'de askıya çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi 7 liman ve 1 iskele özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi, 8 limandan 4'ünü yat limanına dönüştürmek şartıyla özelleştirecek...

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

Zonguldak Limanı projesi için 13 iş yeri yıkılacak!

Zonguldak’ta Liman projesi içinde yer alan yıkılmasına karar verilen 13 iş yeri için çalışmalar sokağa çıkma kısıtlaması gününde de sürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekirdağ Limanı açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Limanı (Ceyport) ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Büyükçekmece Yat Limanı inşaatının bir kısmı denize gömüldü!

Büyükçekmece Belediyesi bilimsel raporlara rağmen yat limanında ısrarını sürdürdü. 40 milyon dolar maliyetli liman suya gömüldü.

Büyükçekmece'de 20 yıldır yat limanı sorunu var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de 20 yıldır devam eden yat limanı sorunu olduğuna dikkat çekti.

Büyükçekmece Yat Limanı ihalesi Almanya'ya uzandı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün, Alman ortaklarına yat limanı ihalesinde kolaylık ve kayırma sözü verdiği mektupları Dortmund Savcılığı'nın eline geçti.

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

Büyükçekmece Yat Limanı'na Alman sermayesi!

Yeditepe Marina Teknik Danışmanı Nusret Bayraktar, Büyükçekmece'de yapımı devam eden yat limanının tamamının Alman sermayesi ile yapıldığını söyledi. Bayraktar, proje tamamlandığında ülke ve bölge için büyük menfaat sağlayacağını belirtti.

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

izmir yük limanı Haberi

izmir yük limanı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI


Tarih         : 02/05/2016

Karar No  : 2016/43

Konu         : İmar Planı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca;

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 11/02/2016 tarih ve 901 sayılı yazısına istinaden;

1- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait İzmir İli, Konak İlçesi, Umurbey Mahallesinde bulunan İzmir Yük Limanı Alanına yönelik  Kurulumuzun 03.11.2015 tarih ve 2015/79 sayılı Kararı ile onaylanan 1/25.000 ölçekli, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda; lojistik tesis alanındaki konaklama tesisinin kaldırılması, deniz alanı kullanımının açıklamasının yapılması, gösterimlerin düzenlenmesi, liman alanındaki yüksekliğin azaltılması ve ticari birimler ile ilgili itirazların kabul edilmesine, diğer itirazların reddedilmesine,

2- Bu itirazlar sonucunda  “Liman Alanı (Emsal 0,20;  Hmax :21,50...