19 / 05 / 2024

izmirde hasar ödemeleri ne zaman başlayacak

izmirde hasar ödemeleri ne zaman başlayacak

İzmir'de meydana gelen depremde evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için hasar ödemeleri başladı. İzmir depreminin yarattığı maddi kaybın 3.5 milyar lira olacağı tahmin edilirken, sigortacılar bunun 1.8 milyar lirasını karşılayacak.

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 şehirdeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar liraya yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Geçen yıl zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödeme ne kadar oldu?

Zorunlu trafikle ilgili hasar ödemeleri yıllık yüzde 94.7 oranında arttı. Hayat dışında toplam hasar ödemesi ise yüzde 89.5 yükselişle 80.8 milyar TL’yi geçti.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Depremzedelere 10 bin TL'lik destek ödemeleri başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri verilmeye başlandı.

DASK neleri kapsıyor?

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından hasar ödemeleri başladı. Ödemeler hakkında bilgi veren CBU UBF Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Ayan, bu ödemelerin 240 bin TL'yi aşmayacağını dile getirdi. 

İzmir'de depremzedelere hasar ödemeleri yapılmaya başladı!

İzmir'de meydana gelen depremde evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için hasar ödemeleri başladı. İzmir depreminin yarattığı maddi kaybın 3.5 milyar lira olacağı tahmin edilirken, sigortacılar bunun 1.8 milyar lirasını karşılayacak.

Harita çıktı, riskli yerler belirlendi!

İzmir depreminde yıkılan ya da ağır hasar alan binalar için DASK ödemelerine başlandı. Deprem dışında Türkiye’de tsunami kaynaklı ilk hasar ödemeleri de Seferihisar’da gerçekleşecek.

DASK İzmir'de ilk ödemeleri yaptı!

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, DASK, İzmir depreminde evi hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerine ilk ödemeleri yaptı. Ödemeler, öncelikle depremde yıkılan ve ağır hasar gören konutlar için yapılıyor.

Maddi zarar gören vatandaşların hasar ödemeleri başladı!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde meydana gelen hasarlar, birçok sigorta şirketi tarafından "lütuf ödemesi" adı altında karşılanmaya başlandı.

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

izmirde hasar ödemeleri ne zaman başlayacak Haberi

izmirde hasar ödemeleri ne zaman başlayacak

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından hasar tespiti için çalışmalar devam ediyor. Hürriyet Gazetesi'nden Noyan Doğan'ın haberine göre; bugüne kadar depremin etkilediği bölgeden sigorta şirketlerine 4 bin 500’ün üzerinde hasar ihbarı geldi. Bu ihbarların yüzde 60’ı konut sigortalarından, yüzde 28’i de esnaf ve KOBİ sigortalarından. Bugüne kadar gelen hasarların sigortaya maliyeti ise 120 milyon lira civarında.

10 bin hasar bekleniyor  

Beklenti ise ihbarların daha da artacağı ve konut, işyeri, araç hasarları da dahil 10 bin adete yaklaşacağı yönünde. Sigortacıların İzmir depremi için ödeyeceği toplam hasar tutarı ise zorunlu deprem sigortası hariç, 750 milyon lira ile bir milyar lira arasında olacak. Bunun içine zorunlu deprem sigortasından dolayı Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) ödeyeceği hasarı da koyulursa -ki, bunun da 1 milyar...