28 / 04 / 2024

izmirdeki binalar neden yıkıldı

izmirdeki binalar neden yıkıldı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Bu binalar depremde çöküyor!

Depremde binaların çok sallanmasıyla beraber kolonlar da sallanıyor. Şiddetli depremlerde binalar çökebiliyor ve yıkılabiliyor. Peki deprem sırasında binalar neye dayanamaz? Binalar depremde neden çöker?

Öldüren deprem değil, kuralsız binalar!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir depreminde meydana gelen yıkımlara, kuralsız inşa edilen binaların neden olduğunu söyledi.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

İzmir depremi Türkiye'yi uyardı!

Depremlerden sonra yapı stokunun sağlamlığı ve depremin insan eliyle felâkete dönüşmesi gerçeği yeniden tartışılıyor. Yapı stoku iyileştirilmiyor mu? Depremlerde binalar neden yıkılıyor? İnşaatlar nasıl yapılmalı? İşte tüm bu soruların cevapları...

İzmir'deki çürük binalar neden güçlendirilmedi?

İzmir depremi, il ve ilçesi için görev yapmak üzere seçilen belediye başkanlarının yetki tartışmasını gündeme getirdi. Belediye başkanlarının açıklamaları şaşkınlık yarattı. Kaybedilen onca canın ardından "Yetkimiz yoktu" diyen belediye başkanlarına vatandaşlar, “Vicdanınız da mı yoktu” dedi.

Oğuz Gündoğdu :Yıkımın sebebi eski binalar!

İzmir'de meydana gelen deprem  çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu'na göre; bu binaların yıkılmasının nedeni, binaların yaşlı olması.

McLaren 'sanat eseri' binalarını satıyor!

İngiliz süper spor otomobil üreticisi McLaren, “sanat eseri” olarak nitelendirilen binalarını satıyor. Zak Brown, “Neden binalara para bağlıyoruz ki? Biz emlak şirketi değil, yarış takımı ve otomotiv üreticisiyiz” dedi.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

izmirdeki binalar neden yıkıldı Haberi

izmirdeki binalar neden yıkıldı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine tepki gösteren Beko, “Zemini bina yapmaya uygun olmayan yerlere rant uğruna imar verilmesi kabul edilemez. Depremlerden ders almadınız, insanların ölmesinden zevk alıyorsunuz” diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’de Seferihisar açıklarında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin 80 kilometre ötede Bayraklı’da zayıf zeminlerdeki binaları yıkmasından ders almayan yönetimin İzmir’de farklı bölgelerde zayıf zemin raporu verilen alanlara çok katlı imar çıkarmayı sürdürdüğünü belirtti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca’da da aynı durumun ortaya çıkmasına tepki gösteren Beko,...